Opštinske novine

9*

Спорт у предратном Београду

363

у Официрском дому и код „Коларца ' биле су на великој висини. Занимљиво је да је бициклистички спорт био развијенији у предратном Београду него од после рата све до 1936 године. Усред Београда постојале су две бициклистичке писте. Један „велодрум" постојао је на месту где се данас налази учитељска школа, у Краљице Наталије улици (до старе зграде Српске народне скупштине), а други је био тачно на месту где се данас уздиже палата Удружења резервних официра и ратника — Ратнички дом.

На тим местима приређиване су бициклистичке трке и одржавали су се тренинзи. За тренинг, за учење, па чак и за шетње по вароши, могли су се позајмљивати велосипеди уз малу отштету. Преко зиме, на овим теренима прављен је лед и одржавале су се клизачке утакмице. Ето, у кратким потезима, тако се развијао спорт у предратном Београду, — завршио је своју причу наш познаник. Љубомир Вукадиновић

Београдске слике: Један од многих електричник часовника које је Бебградска општина поставила на прометним местима. Овај часовник се налази на Теразијама.