Opštinske novine

.с-гр. 452

ОПШТИИСКЕ НОВИНЕ

укине, а на место истог установи Отсек под називом: Отсек машинских инсталација, у саставу Машинске службе Дирекције трамваја и осветлења који ће обављатити следеће послове: 1) Одржавање постојеће инсталације парног грејања и пројектовање нових, као и старање о целокупном огреву зграда и радионица Дирекције трамваја и осветлења. 2) Одржавање свих дизалица и свих машина алатлика при Дирекцији трамваја и осветлења и припрема услова за нове набавке истих, као и одржавање механичког дела свих лифтова у зградама Градског поглаварства. 3) Одржавање машинских инсталација електричне централе и послови око демонтаже и продаје парних турбина и котловских постројења. 4) Пројектовање нових машинских инсталација за гараже трамвајске депое и радионице, за компримовани ваздух, за вентилацију, за испитивање возила мотора и кочница при Дирекцији трамваја и осветлења, припрема услова за набавку истих као и пројектовање специјалног алата и прибора за рад. 5) Прикупљање и во.ђење текхничких и статистичких података о раду инсталације Отсека. 128 На предлог Претседника II Бр. 7545 Градско веће је Одлучидо: 1) Да се израда уличног канала у Маглајској улици, на делу од Љутице Богдана до Пуковника Бацића улице, уступи у израду г. Синиши Стојановићу, инсталатеру, по јединачним ценама његове понуде, а за укупну суму од Динара 118.689,20.2) Да издатак за овај посао падне на терет партије 1 позиције, 5 буџета Канализационог фонда за 1940/41 годину. 3) Да Канализациони отсек преко својих органа врши надзор над извршењем овога посла. 129 На предлог Претседника II Бр. 7546 Градско веће је Одлучило: Да се по парцеларном плану VI Бр. 46611/40, одобри парцелација земљишта г. Суботића Д. Ивана, на Топчидерском венцу, парцеле бр. 57, 58, 59, 60, 61 и 62 К. О. Београд 7, под следећим условима:

1) Да власник по § 56 Грађевинског закоиа уступи Београдској општини бесплатно и без терета делове парцелисаног земљишта, који по Регулиционом плану Београда спадају под улице; 2) Да власник пре уношења ове парцелације у земљишне књиге откупи од Општине део који се по Регулационом плану апропише овом његовом земљишту; 3) Да власник по напомени тач. 13' Правилника о грађевинским таксама за град Београд плати таксу на повећану вредност овога земљишта насталу његовим претварањем у градилиште путем ове парцелације; и 4) Да се виле имају изграђивати по систему ретког насеља с тим да ширину баштице утврди Грађевински одбор. 130 На предлог Претседника II Бр. 7547 Градско веће је Одлучило: Да се Отсеку обавезног телесног васпитања за изградњу свлачионице на вежбалишту I „Дунав" додели 70.000 ком. општинских опека новог формата са општанске циглане „Пионир" без подвоза и 110 м 3 песка са новог Београда који насипа Данска група и то по условима Инжињерског отсека. 131 На предлог Претседника II Бр. 7548 Градско веће је Одлучило: Да се усвоји Правилник о помоћном теренском особљу на режијским радовима Техничке дирекције, који гласи: (види прилог у идућем броју). 132 На преДлог Претседника II Бр. 7549 Градско веће је Одлучило: Да се дозволи Министарству саобраћаја израда тунела у Немањиној улици према поднетом пројекту Стр. Пов. М. Бр. 161/40 а под условима изнетим у реферату Техничке дирекције Пов. VI Бр. 214/40. 133 Код тачке дневног реда: „Кратка питања" нико се ниј.е јавио за реч. Седница је закључена у 20.35 часова.

Оверавају: Градски већници: Претседник Илија Јевремовић, с. р. Градске општине Будимир Швабић, с. р. Јеврем Б. Томић, с. р.