Osnovi fiziologije

САДРЖАЈ

Страна Увод па ер а и обе тљи пејјренице = ен безнјет с ње поје он оса НИВу пси ни- 1 ПРВИ ДЕО Размене материје ГЛАВА ПРВА Храна (алименат)у 3 3 3 5 5 5 5 5 бен бе 6 + не 9 Е Вода < есеје а са на нет а ен шее ка и 5. = 7460) П. Минералне соли. · · · · пе И И и ено 12 ПЕТИ и еони ет ен Шен ~ 19 ТУ. Угљени хидрати 3 5 5 35 + 6 5 бе блек ен + 22 Моносахариди =: 6 беен +: о етан те ак 23 П, Дисахаридиј + 5 5 5 5 5 65565 + 32 Ш. Трисахариди и тетрасахариди · · · ·- - 33 ЈУ. Полисахариди . ) 5 2 55 55 55. + + 33 ПЏентозане не не а не на ен и са и “== - 30 Гликозиди + 5 6 5 5 е беен неба не ве не 37 У. Масти · « пл а а ит те Цана ка 38 Лецитини + 3 3 3 41 Бе та нчсе вино ~ ааи елт ни пе ан ен ен Ен аи 42 [. Протеини или просте беланчевине · · · - 43 Грађа протеина + 3 3 3 3 5 55 6 65 65 + + 49 Амино-киселине. + се 5 е ел е ее не обе не << 50 Албумозе и пептони + + 5 3 3 5 5 6 57 Протамини и хистони + + 36 5 55 5 5 6 58 П. Протеиди или сложене беланчевине · · · 59 А. Нуклеопротеиди « + 3 + 5 5 5 5 6: 5 6 + 59 В. Фосфопротеиди или псеудонуклеопротеиди · · · · 63 С. Гликопротеиди + 3 3 4 5 5 56 63 ЈОНЕХеМОТлО Исе ери и а - 64 Ш.Протеоиди •“ : 5: 6 5 не је коб 6 кои на «же 66 Целокупни састав хране + 305 3555 55 + ++. 67 Алкохол, зачини и др. + 3 3 34 + 56 + + + + + + + 68 ГЛАВА ДРУГА Излучивање (екскрета) + 3 3 5 3 5 5 5 6 ен ке + 6 + 71 1. Излучивање апаратом за дисање · · · · · ·- 71

П. Излучивање кожом + 3 5 5 3355 5:66 78