Policija

__ (19 Кад разматрамо све напред изложено можемо извести овакве копстатације: -

|. Један чиновник београдске полиције има мањи додатак

на репрезентацију него чиновник у унутрашњости, и ако су стварни издаци за ту потребу далеко већи у Београду него у унутрашњости сразмерно према додатку. Према томе разлика у стварним издацима од примљене суме, београдском полицајцу већма се смањује његова систематичка плата.

2. један београдски полицајац и ако са мањим заостатком плате за живот, нема никакве додатке на стан а срески полиц. чиновник са већим остатком плате има и квартирину. Његов је доходак за живот, под јефтинијим погодбама,-већи него оногау Београду, под далеко већом скупоћом. |

3. (Точетна плата полицијских чиновника мања је него почетна плата осталих чиновника и ако се полицијском чиновнику изискују веће квалификације, дужи му рок за унапређење и тежа, деликатнија и више одговорна служба. Чланови управе, од којих се бар у пракси, изискује лепа квалификација као и судијама, завршавају каријеру оном сумом којом судијска плата одпочиње.

Исти је случај и са последњом платом. Она се стално крњи ненакнађеним издацима на репрезентацију. Тај минус у плати срески полицијски чиновници допуњују додатком на квартирину. Престонички полицајци по свему томе немају ни минимума за останак. - | ___Ове су констатације јасне и несумњиве према свему што је у низу мога излагања наведено. Оне су резултат не само мојих личних опажања, него и резултат многобројних жалби и представка подручних ми органа, те би према томе, питање о правичном задовољењу интереса чиновника престоничке полиције решено било на тај начин, што би им се додатак изменама закона о трошковима управних власти уједначио са додацима среских писара и капетана, и што би им се изменама закона О уређењу округа и срезова додатак на стан определио с обзиром на висину тих издатака, које они стварно чине у Београду и на терет ставио београдској општини, чијих грађана личну и имовну безбедност београдска полиција успешно чува и "брани.

Како те потребне измене законске изискују времена, које би премашило почетак идуће буџетске године, и на тај начин онемогућило. подмирење ове потребе у идућој години, мени је

част предложити Вам, Господине Минтстре, да у финансијски