Policija

= 702. __

за дресирање полицијских паса“, 'Н и израђено "по чувеној немачкој књизи др. Герсбаха.

Слику“ г. Мицлера, који нам је пре кратког. времена долазио у госте за' време јавних часова приређених са полицијским псима, доносимо у листу. Доносимо тако исто слику старог хрватског органа безбедности, пре њихове. "жандармерије, у интересантној _ народној ношњи, као и слику једнога оружника у потпуној његовој спреми. а | У једном од идућих бројева ПБ још неколико интересантних података о њиховој организацији, о плати њихових органа, која је знатно већа но плата наших жандарма, а. донећемо и извесна дата о лело регулисаним Мала између полиције и КА Ар 07 |

Наши полицијски ветерани Илија Гарашанин _

Мало увода: | | - =

Нека нам не замере наши читаоци, што се не држимо извесног хронолошког реда при доношењу биографија. наших полицијских ветерана и покојника. Узрок је томе у прикупљању градива и набављању слика. У осталом, мии непишемо историју, већ прибирамо. материјал за историју. Ако овде и није сређен тај материјал, ипак у њему има поуке за наше младе полицајце, којима је управо ова рубрика и намењена.

· Разуме се да је пијетет налагао да се учини извесна пошта старим ветеранима полицијским, али, као што мало пре рекосмо, нисмо то, поред све добре воље, могли учинити зато, што смо имали тешкоћа у прибирању података из живота њиховог. Но, без обзира на то, ми ћемо увек истакнути у најачим потезима њихове светле и родољубиве одлике, ма они дошли на реди доцније. Што је неко од млађих полицијских службеника дошао на ред пре старијих, то ниуколико неће засенити ону светлу црту у њихову карактеру, која ће исто тако бити видна на зренику полицијске историје, као што је била кроз цео живот њиховога рада и делања.

Толико као увод у опис биографије једног од најистакнутијих полицијских службеника.