Policija

Пи 000 ==

Коста је од такве жене стварао. извор прихода. Разуме се да су се саме несретне жртве највише старале да ови скандали, остану у тајности.

· Лондонска полиција, и ако јој је био познат, није му могла. пронаћи и доказати кривицу. Узрок због кога је протеран из: Енглеске, као што. смо поменули, друге је врсте.

Дружио се је са људима на које је тамошња полиција: сумњала да су фалсификатори новчаница, а сам је живео веома: раскошно и трошио велике суме, којима се није могло утврдити порекло. Пошто је полиција, лица за која је било утврђено да протурају лажне новчанице, дуже време узалуд пратила у циљу да их ухвати на делу "фалсификата и пронађе: штампарију, утврдила је најзад да су фалсификатори прво одштампали извесну количину новчаница и поделили их, па штампарију уништили и тек по том почели фалсификате протурати_-

На овај начин, кад су похватани, нису могли бити осуђени као фалсификатори, већ као протурачи, а разлика у казни: је знатна. | У свем

За Косту није могло бити утврђено ни да је протурач.. те је као сумњив спровен нашим властима. Али се при спроводу у Хавру некако изгуби и остаде тамо, где се читав месец, дана издавао за српског Делегата, док су у депоу очекивали. да буде спроведен. Сам је примао акта и разуме се да није: на њих одговарао, али кад је видео, да ће бити ухваћен, седе: на воз и дође саму Тулон, а видели смо већ како је дочекан..

После неколико дана, пошто „није имао кривице“ пуштен је из затвора и пошто је фину официрску униформу заменио“ простом војничком, стрпељиво је у касарнском дворишту слушао предавања једнога наредника, о кретању с лева на десно и. обратно, јер у своје време није војску служио.

На комисијском прегледу је оглашен за способног и требалоје да буде упућен у Солун, али су транспорти одлазили један за. другим без њега. Умео је некако да удеси, да га сви симпатишу. Добио је дозволу да станује у вароши а гледало му се кроз прсте и ако и неки пут обукао цивилно одело. Па шта човек да обуче кад је своју лепу униформу разделио, почевши ед наредника, који је носио његове панталоне — па до лекара Руса), који је сад носио жуте чиме.