Policija

= 14

њим. Сва тројица дођоше у чекаоницу. Полицајац рече саветвику и шоферу, да ту причекају, док их он пријави члану. И полицајац се удали из чекаонице.

Саветник и шофер чекали су и чекали. Али кад се и после пола часа не појави полицајац, он се диже и оде код члана. Исприча му случај. Члан га обавести, да у опште нема никакве крађе аутомобила и да ни такав тајни полицајац не постоји, већ да се то неко нашалио. Али он ће пронаћи тог самозваног полицајца и одучиће га од таквих шала.

Саветник се опрости и са шофером сиђе на улицу. Али аутомобила. — нема! — Један мајстор, који је кречио кућу, рече им, да је онај суви господин, што се-с њима довезао, убрзо изишао из полиције и одвезао се аутомобилом, још пре пола сата!

Сад је и шоферу и саветнику било јасно, да је онај тајни полицајац препредена лопужа.

У борбама са качацима. Уредништву „Полиције“. — 6. ов. мес. око 9 час. увече, убијен је окорели зликовац, убица и вођа пљачкашких банди из Љуме, Рах-

села Шиштевца, среза горског.

које их један низ. година упропашћивало. За извршење овога. дела био је одређен жандармер. каплар Милорад Овчаревић, кога је начелник срески предложио за чин поднаредника и одликовање, а помагали га жандарми из шиштевачке станице: каплар Јелесије Веселиновић и редови: Миливоје Стојановић, Лука Васиљевић, Никола Чучовић, Илија Милошевић, Станоје Петровић, Душан Стевановић и Велимир Матић, који су такође предложени за похвалницу. Достављајући предње Уредништву, част ми је умолити да ове редове у наредном броју „Полиције“, изволи одштампати.

т маја 1920 год. Враниште.

Стев. СгМатијевић начел. ср. горског

Криза у становима у Берлину. — Криза у становима постоји скоро у свима великим европским центрима. Она је задавала и једнако задаје властима великих брига.

У Берлину, где је то питање такође појављено у свој оштрини, општинске су власти предузеле да га реше реквизицијом. Оне су реквирирале и неке хо-

| теле и издавале појединцима соман Алија-Живко, одметник из

бе. У Шарлотенбургу су чаки

|" конструјисале бараке. Погибијом Рахмановом, гора- | ни су спашени страховитог зла|гали да се двор бив.

Било је њих који су предлаКајзера