Policija

= 519 —

Завођењем тих курсева, у жандармерији би тада било три врсте школа:

1. Припремне жандармеријске школе, које дају жандарму основна знања из полицијске службе;

2. Школе за вође жанд. патрола, које их оспособљавају за самостално вршење службе; и ;

3 Жандармеријска подофицирска школа, која ће своје питомце приправљати за Командире жандармеријских станица.

Специјално о жандармеријској школи у Каменици, која | својим уређењем привлачи нарочито пажње, донећемо накнадно извештај у идућем броју.

НАГРАЂЕНИ ЖАНДАРМИ ЗА ПОЖРТВОВАЊЕ И УЕРОЈИЗАМ У СЛУЖБИ

Господин Министар Унутрашњих Дела наградио је у току ове године многе жандарме за показану ревност, пожртвовање и херојизам у вршењу службе. Многи су од њих поред тога похваљени јавно и од Команданта Целокупне Жандармерије.

Тек из њиховог списка и разноврсности случајева и подвига ради чега су награђени, читаоци ће моћи добити праву слику непрестане и велике борбе, коју полиција дано-ноћно води са разбојничким елементима и другим тешкоћама.

Ево имена тих хероја жандарма, који треба да служе за углед и подстрек свима осталима.

У фебруару месецу награђени су: Е

Мих. јовановић наредник у Приштини (200): за храбро држање у борби противу одметника; Миле Медаковић наредник у Каменици (Срем) (200) за храбро држање.са опасношћу по живот, приликом угушивања пожара у кадетској школи у Каменици; Лазар Ивковић редов из среза хомољског (200) за хватање лопова и убице Миладина Перића; Риста Миленковић, Радосав Даковић и Радивоје Алексић жандарми из Приштине (по 150) за храбро држање у борби са одметницима, којом су. приликом убили двојицу одметника и једног ухватили; Милорад Петрић нар., Рада Белић поднар., Светозар Ковачевић каплар, Добривоје Марковић и Милош Милојевић редови (по 100) за убиство чувеног разбојника Драгића Матића из Грабовца у срезу посавском.

: Цифре у загради озна-ују ве:ичину новчане награде.