Policija

— 521 —

Алек. Божиновић нар. у Нишу (200) за откривање више крив. дела и проналазак криваца; Гаврило Живковић нар., ов. Николић и Мих. Цвешковић редови (по 100) за хватање чувеног зликовца и осуђ. на смрт Станка Рајића из Рогљева, окр. крајинског; Тома Радовановић и Коста Јеличић ред. из Неготина (по 100) за хватање одметника Јанка Стевановића из Петровог Села; Љуб. Ристић наред., Васа Јовић, Илија Мојсиловић и Јов. Алексић редови у окр. крагујевачком (по 100) за убиство чувеног зликовца и уцењеног хајдука Чедом. ПавловићаСолдића. У мају месецу:

Јаков Бенеш Бацако редар суботичке редарствене капетаније (200) за показану храброст и савесност приликом угушивања суботичке побуне; Шимун Црногорац капл. (200) за пожртв. показано у потери за чувеним зликовцем Алил Кећом и дружином у Босни.

У јуну месецу:

Сулејман Алшт ноћн. стражар из Битоља (200) за хва-

· тање одбеглих осуђеника битољ. суда и одметника Благ. Ми-

тровића и Млад. Анђелковића; Свеш, Мишковић капл. и Мил. Вуловић ред. (по 100) за -хватање одметника Бор. Баровића из среза љубићског; 7ијодор Ђорић служитељ град, суда у Крушевцу (200) за хватање суд. осуђеника и бегунца из нишког казн. завода Милорада Васиљевића; Милив. Лепосављевић подН. Крсман Амановић и Чедомир Ђурђевић ред. (по 100) због убиства чувеног одметника Сајита Садрије из Колитањева; Мих. Радојковић, Станоје Марјановић, Аранђ. „Јовановић и Сретен „Недељковић наредници, Радис. Величковић, Велим. Петровић п Милор. Лулић поднар., Милан Ђорђевић каплар, Сибин Недељковић, Душ. Стевановић, Драгосл. Михаиловић и Свет. Томић редови, сви на служби у Београду (по 100) за хватање више разбојника, лопова и војних бегунаца; 7одор Ергић, Хасан „Мујић и Јаков Перић наред, и Живан „Јововић поднар. сви из зворничког жанд. одреда (по 300) што су убили разбојника и бегунца из притвора лозничког прв. суда Милана Бељца из Лешнице; Богдан Вељковић каплар и Марко Крупељан редов на служби при крстарећем одреду у округу крагујевачком (по 200) за проналазак леша и откривање злочина извршеног над Глишом Петровићем из Липовца; Марко Ивковић редов 31-ог пеш. пука, Марко Голубовић капл., Санин Асановић редов при срезу гиљанском (по 200) за показану храброст у шестодневним борбама са одметницима среза: лабског, гиљанског и јабланичког, где су разбојници савладани и два оглашена хајдука похватана; Иво Перишић из села Мале Браиле среза јабланичког и Зафир Лазић из села Паралова ср. лабског, награђени су први са 1000 а други са 500 дин. за необичну хра-