Policija

— 480 —

запдаттегузк т зјатсата, је је рпеодот 1пзрексје оу, БИо ргедтејот пагостоо феогећвкор 1 ргакнског зрна. _

1 пџ задапјип Хапдагтегузкит 5тисини Кигземта уједа 5е уес пиепдупо ргакнска Хапдагтегуцзка за, по Како је 105 оототап бтој згиспо петтобгагетћ Хапдагта, Б1се пеорћодпо ро– кеђпо, да зе падједи 1 за омшта тајо у бе рохађахе: да тћ ириСији и шјидпо 1 Когекто ропабапје ргета пагодииорсе, аи ргакнСкот розфирки ргета гагшт ргекгне та хакопа, розеђпо.

Како ха Фапдагтепјзке ргакиске ујебђе петато па родгисји 11 1 Хапдагп Бпсаде 105 пагосић Чатрашћ ргауПа, ођисамасе роћсц5к! Стоуше 1 Хапа. оће Хапдагте меЧпот зато ргета. зуојој им аупозн!, по 1 10 се Бехимјећ то рокаган дођге гегшаје, ра ако зе пе шкопе зазут, а опо се ђагет ПА мјеспе Кпнке о лмосаглот „Хапдатзкот Кипдаки“. Туап Е. Јоуапоу1с, Хапдапп. рогис.

ПОЛИЦИЈА И ДРУШТВА ЗА ОСИГУРАЊЕ ПРИВАТНЕ ИМОВИНЕ ОД НОКРАЂЕ

У свима па и најуређенијим државама полиција мора да. се бори са великим тешкоћама, да би заштитила личну и имовну белбедност грађана од професионалних лопова и ва– ралица, и ако су те установе најмодерније уређене и снабдевене свим. модерним средствима за изналажење и хватање такових криваца, јер су и лопови већином организовани и располажу најмодернијим средствима за извршење кривичних дела, па искоришћавају за свој посао и све нове проналаске, да ти олакшали извршење својих злочиначких радња и омели или што више отежами рад полициских органа за њихов проналазак. Да би се полициским властима ињеним органима што више олакшао њихов тежак посао, уређене државе троше на полицију велике: суме новаца и у таквим државама буџет полиције долази после: · војног буџета на првом месту, а полициски органи боље су плаћени но чиновници "осталих струка иу сваком погледу потпуно осигурани.

Сем тога полициским органима стављена су на располо-– жење сва подвозна срества за гоњење и хватање криваца и признати сви учињени трошкови и издаци.