Policija

-- 60. =

полиц. писар истог среза, који су се такође храбро држали и добро показали приликом овог хватања.

7. Решењем од 3-1Х. ове год. награђени су жандарм-наредник Пешар Младеновић, са 200 динара, а жандар -каплар Милош Вошновић и редов-жандарм Вошмир Стефановић са по 150 динара, сви на служби при Начелству окр. приштинског, зато, што су се необично храбро и са пожртвовањем одликовали у борби противу одметника Иљара „Рачака“ и његове " дружине на дан 26. августа ове год, у шуми између села Краишта и Вериговца — среза грачаничког, где су после дуже борбе одметници растерани, а двојица и убијена. |

8. Решењем од 3. овог м-ца, награђени су новчано са по 100 динара жандарм-наредник Ђуро Хорваш и жандарм-редов Марко Рачић, на служби при срезу поцерском, окр. подринском, зато што су 25. ју.а ове год. успели, да ухвате одбеглог притвореника градског и среског суда у Богатићу Илију Алимпића, који је одговарао за више опасних крађа.

д. Решењем од 3. овог м-ца награђени су новчано са по 200 динара жандарм- поднаредник Милија Вујовић, каплари. жандарми: Стојадин Васић и Алимпије Лечић и редови- жандарми: Милан Мушић и Јован Бранковић, сви на служби при срезу ужичком, зато шсо су ноћу између 11. и 12. августа ове ове год. успели, да после борбе, ухвате одбегле осуђенике ни" шког казненог завода, Алексу Степановића —- из Гојне Горе Миленка Степановића — из истог места и Косту Искреновића — из Црвене јабуке, које су после извршених неких казнимих. дела, хтели да се одметну у хајдуке.

10. Месеца јуна ове године убијен је чувени одметник и познати злоченац Ђан Рама из села Трпеза среза подримеког округа призренског. Његови другови из »ајдуковања — брат Ђемана и стриц Шаћа Бајрам, продужили су и даље свој нечас,ан посао а једнога дана чак и опколили село из кога је био убица Ђан Рамин, да вико није смео изаћи на рад у поље. Рекносним и тачним вршењем наређења, овоме је у брзо учињен крај, јер су оба разбојника похватана баш у самој њиховој кули.

За овај успех је Госп. Министар наградио са по 100 динара: наредника Мих. Алексића, каплара Луку Јовића, и редове: Николу Џону, Алексачдра Илића и Велизара Ковачевића. Са