Policija

а

НОВЕ КЊИГЕ

Прилог за реорганизацију нолиције

РХ ћ. А. Кеа, професор универзитета у Ловани

У издању књижарнице Геце Кона изаттла је. ово дана, у

српском преводу, ова одлична књига вашег „великог пријатеља г. Рајса. Писана јасним, простим и ковцивни стилом, | она третира питање о стварању једне модерне полиције, полиције која се служи свима "савременим средствима у борби противу злочина. И ако рађена нарочито за Њу-Јоршки „Вагеан о: Митра! Кезеагсћ“ и намењена специално реорганизацији. кнолиције северо-америчких Сједињених | Држава, ова књига одговара и нашим потребама и од најактуедвије је вредности Х за нас, данас, кад је питање о стварању једне. полиције на мо-

дерној основи и код нас на дневном реду.

Најтоплије препоручујемо

ову књигу с модерним идејама

и практичним упутствима, свима нашим. читаоцима, као м свиња.

полициским чиновницима и најзад свима онима, које интере« је

ово важно питање.

БЕЛЕШКЕ

Дом за поправку напуштених малољетника. = Историја нас учи, ла су највећи народи и државе што су вековима стваране, пропадали и изумирали, чим се војавило неколико морално и физички нездравих генерација. Имајући на уму ту историјску истину, не само наше друштво и држава, већ и сваки појединац мора да прионе на пољу њиховога моралнога подизања, ако желимо, да се спасемо зла, које су дугогодишњи рат и сиљ ве ратне невоље унели у многе „редове наше младежи.

Ми смо до сада већ имали у толико махова прилике у „Полицији“ да изнесемо колико је то зло ВЕЛИКО КОД наше деце и колико би У антересу адравог развијања друштва, каонуннтересу. његове безбедности | у опште, требало обратити пажњу на моралну поправку толике стотине и хиљаде ових невољника који су, "остајући на улици у овим тешким данима без довољног надзора и заштите, помшли најопаснијим путем порока и зала од чега ће имати штете | и друштво им они личо.