Policija

— 764 —

Оаштинска власт има права само да наплати своју таксу, ма и егаекутивним путем, у њеном редовном износу. Одредбе 8 388 кавн. зак. односе се само на вашаре.

ХАЖУ

Суду општине клисурске (срез белопаланачки):

У грађанским споровима, који спадају у надлежност општинских судова, и где је позната вредност спорног предмета, плаћају се таксе по ТБр. 359 и 360 так. тарифе, а у парницама где се вредност не може одредити по ТБр. 362 у оба случаја у вези са ТБр. 361 такс, тарифе.

Св. Бр. 1854.

ХХХУ

Милошу П. Станојевићу, деловођи општине јабуковачке:

За једну молбу плаћа се само једна такса, бев обзира на то колико се извода њом тражи. За сваки пак извод мора се платити посебна такса и то овоко:ако се у овим изводима или уверењима ујелно дају подаци до три лица, платиће се такса за извод (из ТБр. 330) за свако лице посебно Ако је У једном изводу више од три лица, наплатиће се за свако даље лице још по половина ове таксе. Овакви се ИЗВОДИ обично дају у крајевима изван Србије и Црне Горе. Е

За уверења да су црквене књиге уништене, или да неко

лице није у те књиге уписано, плаћа се половина таксе из ТБр. 330.

ХХХМ

Оаштинском поглазарству — Секаћ (Бачка Топола):

За оне године, у којима је тециварина Ш разреда рагРевана у крунама, има се и општински прирез, у колико се одмерава према тој тециварини Ш! разреда, разрезати у крунама. Али, како се општински прирез равзрезује на све врсте непосредног пореза, ако су неки од тих пореза били разрезани у динарима, онда се на њих одмерава прирез у динарима. У осталом, све се може превести било у динаре било у круне по утврђеној релацији, 1:4. Главно је, да се општински прирез наплаћује у оној монети, у којој су разрезани облици непосредног пореза, на основу којих се тај прирез одмерава.

"Св. Бр. 2728.