Policija

0. ~

казном од 23—300 динара. Ову казну изриче првостепени зсуд, чија је одлука извршна. Св. Бр 1730,

М1.

Радомиру Миљковићу, званичнику среза левачког:

У прошлом броју „Полиције“ (Поуке и обавештења, УП) објашњено је, да се време, проведено у служби јавних самоуправних тела, рачуна за нензију лицима, која буду из те "службе непосредно примљена у државну службу. У самоуправну службу спада и служба општицских деловођа и пи'сара. Овај одговор важи и за Љ. Марховића, званичника среза колубарског.

УН.

Стевану Жиловићу, званичнику среза златиборског:

Не постоји никакав законски пропис нити одлука Ма"нистра Унутр. Послова којима се одређује ранг курса за општинске деловође, те се с тога ови курсеви и положени испит ва општинског деловођу не могу изједначавати ни са средњом ни са нижом гимназијском наставом.

У.

Милоју Пешкозићу, деловођи општине вар. Злоша:

По 5 275. финанс, закона за 1924-25 год, право на државну помоћ од 250 дин, месечно имају само деловође у седским општинама. Пошто је Злот проглашен за варошицу још 1921 г., и пошто су општине варошица увршене у ред варошжих општина (чл. 4. зак. о општинама), то њен деловођа нема права на ову помоћ, Нетачно је мишљење да у свакој варошици мора бити седиште среског поглавара и осталих органа "опште управе, |

1Х, Рад. Ђокићу, деловођи општине ресничхе (срез бањски): По чл. | зак, 9 општинским кошевима, само општине

вароши и варошице могу новчаним улозима оснивавати козшевске фондове, али не и општине сеоске. :