Policija

— 235 —

Управе за Хрватску и Славонију или Унутарње Одељење теПокрајинске Увраве.

И. Велики Жупан загребачке области има преузети архив Покрајинске Управе Одељење за Унутарње Послове, као и намештај, који ће остати расположив након што се подмире потребе нових обласних управа.

ТУ. Сви остали послови пренашају се даном |. марта 1925. год, на обласне велике жупане, нарочито:

а) одлучивање о прелазу на виши степен основне плате и станарине свих службеника, чиновника, званичника и слу· житеља у области, одлучивање о 159/; повишице њихове основне плате; одлучивање о измени њихових личних и породичних додатака, издавање налога за исплату активних. принадлежности на основи по надлежној власти изданих декрета, доношење одлука о пензијским принадлежностима и. једномесечним редовитим принидлежностима на име сахране и двомесечним редовним принадлежностима на име помоћи у случају смрти којег службеника, издавање налога за обуставу. и исплату свих принадлежности по декрету, односно закону;.

· 6) одобравање аконтације за путнеин селидбене трошкове свих тих службеника, те издавање налога за исплату путних и селидбених трошкова према правилнику, издавање налога. за исплату у границама отворених им кредита за материјалне расходе, склапање најамних уговора у границама закона орачуноводству, одобравање набавака и одобравање расходовања у границама кредита отворених им за набавку инвентара.

СБр. 263 . 27. фебруара 925. год. Министар Унутрашњих Дела Београд Бож. Ж. Максимовић, с. р.

Министарски Савет Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца на својој седници од 26. фебруара 1925. год, у свему је усвојио предњи предлог Господина Министра Унутрашњих Дела..

Председник Министарског Савета, Ник. П. Пашић, с. р. (Следују потписи свију осталих г.г. Минастара)“