Policija

= 281 ст

Кад се наплаћује такса ив Тбр. 81

Тачку 9. чл. 90. новог таксеног и пристојб. правилника. треба разумети тако, да се таксе из Т. Бр. 81 имају наплатити по извршености продаје, а потом протокол лицитације доста- . вити иадлежној Фин. власти ради прегледа. То се јасно види ив 1 и 4. напомене уз Т. Бр. 81 као и из тач. 2. И 6, чл 90. правилника јер се и на једном и на другом месту каже да се таксе из тач. Ги 2, и 3. колико их свега има уз Т.Бр. 31 таксене тарифе, наплаћују по извршености продаје или давање под закуп. —

(06. Генер. Дирекције П. Пореза од 3—Х1—1923 г. Бр. 40214) |

ОДЛУКЕ КАСАЦИОНОГ СУЛА.

Господин Министар Правде актом својим од 6. ов. мес. бр. 7878 представио је Касационом Суду, да је одг. Министра. Унутрашњих Дела добио акт ове садржине:

„По чл. 2. закона о сталним бирачким списковима 01штински судови (поглаварствени уреди) имају по службеној дужности сваке године од |. до 31. јануара извршити исправке сталних бирачких спискова уводећи у њих својим решењем сва лица која имају изборно право и 1. Д. Тако исправљене бирачке спискове по чл. 3. истог закона општински судови најдаље до 5. фебруара дужни су послати вадлежном првостепеном суду на потврду а у исто време и у препису све измене бирачког списка, које су извршили у току месеца јануара, а првостепени судови, када препис бирачких спискова добију, увериће се да ли одговарају оригиналу, који се у. њиховој архиви налазе и по том га у року од 15 дана оверити и вратити општинском суду, уносећи у свој оригинални списак измене извршене од стране општинског суда у току јануара. Исправке сталних бирачких спискова по званичној дужности, у случају да дан избора пада у времену од 1. јануара до 25. фебруара према чл. 13. закона о сталним бирачким списковима одложиће се до после избора и предвиђени рокови по овом закону почињу тећи 10 дана од дана избора, у место од 1. јануара. На случај да општински суд не поднесе стални бирачки списак првост.