Policija

— 320 —

годишње непосредне порезе на земљиште, или од личног рада не рачунајући у ову и порезу на личност или инвалидску порезу.

4 Чиновнике и државне службенике Министарства Народног Здравља упућене уредним оригиналним објавама и чиновнике и службенике бањске управе.

5. Лекаре и њихове. породице снабдевене искључиво уредним оригиналним уверењем надлежних општинских судсва, као доказ да је дотични доиста лекар или члан лекарске породице. 6. Особље поште и телеграфа у бањи, и њихове породице, великог жупана, среског поглавара, шефа финансијске управе и шефа железничке станице и њихове породице, на чијој се територији бања налази, управника санаторијума Црвеног Крста, месне свештенике, учитеље и њихове породице.

7. Питомице дома за домаће газдинство у Врњачкој Бањи и питомице дома за ратну сирочад упућене са уредним легитимацијама Управе Дома.

б) Ослобођење ван главне сезоне:

1. Активне државне чивовнике и службенике грађанског и војног реда, активне и резервне официре, пензионере и њихове породице, подофицире, капларе и редове. сталног кадра и жандармерије упућене искључиво уредним оригиналним објфавама од стране надлештава и команди где су са "службом, а пензионери сригиналним објавама издатим од стране финансијских надлештава где пензију примају. |

2, Организоване раднике упућене од окружних уреда за осигурање радника снабдевене уредним упутом и сиромашне ђаке свих школа упућене од стране школских власти снаблевене уредним оригиналним објавама, као доказ о њиховом идентитету и сиромаштву.

3. Руске избеглице снабдевене легитимацијама комисије државне за руске избеглице; и сиромашне руске избеглице легитимацијама и упућене на лечење од Руског Црвеног Крста.

4. Сталне становнике Врњачке Бање — Управа Врњачке Бање. –

У чланове породице палих и помрлих ратника рачунају се. поред брачне жене и деце, још и родитељи, а код свију осталих брачна жена и деца.

Из Министарства Народног Здравља.

ЦЕНА ЈЕ ЛИСТУ: За надлештва у ОПИШЕ. 5 206: 5 манон ок = 100. дев. „ све остале претплатнике. . . . · · · .· · - 0 .

Уредништво и администрација листа

КАРАЂОРЂЕВА УЛИЦА БР. 682. Одговорни уредник Васа Лагаревић, Начелник Мин. Унутрашњих Дела