Policija

= 603 —

СА МЕЂУНАРОДНОГ ПОЛИЦИЈСКОГ КОНГРЕСА. У ЊУ-ЈОРКУ.

(Наставак)

Тога дана поред дискусије по многим питањима и рефератима, учињен је: избор нове Управе и других одбора и. пододбора, који је измењен само у личностима, које су већином одсуствовале са конгреса.

Петога дана:

Учињена.је корпоративна посета Председнику општине, где су чланови конгреса дочекани од целога општинског одбора са Председником на челу.

Поред топлог поздравног говора г. председника, чланови конгреса су имали прилике да присуствују једној дирљивој полицијској свечаности. У њиховом присуству г. председник општине заједно са шефом полиције предао је декорацију породицама четворице на дужности погинулих полисмена, за њихову храбру и заслужну службу.

Као крај рада конгреса може се сматрати величанствено. изведена полицијска парада, истога дана после подне, на којој је учествовало на 7000 полицајаца са Председником Општине и Управником полиције окруженим његовим помоћницима на челу.

Парада је ова трајала више од 2 часа и својом импозантношћу људске снаге, дисциплине и снабдевености је показала моћ њујоршке полиције.

Она је изведена на највећем централном булевару вароши пред очима непрегледних маса грађана.

На челу параде су ишли они полицајци, који су декорисани у служби са легијом части или другом којом декорацијом за ревносну службу. Њих називају легионарима. Они имају и своје специјално удружење.

Нред главном трибином где су били чланови конгреса а у присуству легионара, који су носили почасне заставе своје струке и државне, Председник Општине и Управник Полиције су декорисали четири нова полисмена љубећи се са њима приликом предаје одликовања.