Policija

— 629 —

„Кад је случај, да је при лицитацији један од купаца «било да купаца има више или да је само један био) с места понудио за имање такову цену, која би била већа од процењене вредности, и која би другима — који су ради куповине имања на лицитацију дошли — одузела могућност да и сами лицитирају, онда према 5 486. грађ. суд. пост. извршујућа власт дужна је то саопштити протоколарно свима представшим повериоцима, па ако се они са ценом од стране једног лицитанта датом задовоље, уступиће имање том лицитанту, као једином купцу у смислу 5 481. граћ. суд. пост.; дакле за овакве случајеве, важност продаје имања условљена је пристанком свију на лицитацију дошавших а

Св. Бр. 3653.

ХХУН.

Суду општине рујишке: Одговор на упућено питање налази се у прошлом броју „Полиције“ (Поуке и обавештења, У). Св. Бр. 935.

ХХУШ.

Милану М. Ракићу, писару општине ђуниске;

Питање није јасно постављено. Наше законодавство не познаје „приватне процене кмешава.“ Треба јасно изложити у чему је ствар, јер уредништво не даје одговоре на памет.

ХХЛХ.

Суду општине старчевачке;

Употреба јавних путева и саобраћаја на њима регулисана је Краљевом уредбом од 5 августа 1912 г. Чланом 1 ове уредбе прописано је:

„Употреба јавних сувоземних путоса и саобраћај на њима слободан је у свако доба и свакоме без разлике и то у границама прописаним овом уредбом. Према томе, јавни сувоземни путеви морају бити увек слободни и обевбеђени за свеколики пролаз и саобраћај, а сви путници и возари без разлике морају се управљати по прописима ове уредбе тако, да и најживљи саобраћај на путовима буде потпуно обезбеђен,“