Policija

— 630 --

Општинска власт, према овоме, не може забранити поједивцима — возиоцима локомобила и тд. — да саобраћају јавним путевима, али жоже тражити од надлежне грађевинске секције, да у смислу чл. 20 ове уредбе пропише нарочите услове за превоз ових пВЈеКа и

Св. Бр. 1471. у

ХХХ.

Суду општине вар. Ариља:

Уверење о сиромаштву не ослобођава од плаћања таксе по ТБр. 3 и 4. сиромашно лице, које од општинске власти тражи уверење на основу државних књига, спискова и докумената. Регрутни спискови састављају се за потребу државе те се с тога имају сматрати као државни документи.

Св. Бр. 1205,

ХХХ,

Суду општине маскарске:

По ТБр. 90 зак. о таксама за постављање покретних воденица и ваљавица плаћа се такса од 1000 односно од 250 дин. Пошто ни овај нити који други законски пропис не предвиђа право општине да наплаћује кирију за места у води на којима постоје воденице, то се ова кирија не може наплаћивати. Чланом 137. тач. |. Таксеног правилника од 1913 год. прописано је:

„Између Јужне и Западне Мораве не прави се разлика приликом наплате таксе по ТБр. 90 такс. тарифе.“

ХХХН.

Суду општине брзанске:

Ако је уверење (издато сиромашном лицу по чл. 5 тач. 6. зак. о такс.) потребно за доказ у грађанским, кривичним или административним споровима неће се плаћати такса, али власт, која га издаје, дужна је означити га који се случај спора пошменице падаје, и да се ни у ком другом случају не може употребити.