Policija

Удружењем. Скупштину је отворио" потпредседник из Београда, г. Рт Т. Живановић, а присутни су били чланови Управе и чланови Управног Одбора, који се налазе у Београду.

Прво се приступило читању нацрта Правила Удружења. Читао се и третирао сваки члан посебице и радило се на томе да Правила предвиде и обухвате све оно што је потребно да се уређење саме организације и њена акција што потпуније и боље спроведе. По завршеноме читању и претресању израђена је дефинитивна редакција Правила. Оно гласе:

ПУРА ВОИ ЈРА. КРИМИНАЛИСТИЧКОГ УДРУЖЕЊА СРБА, ХРВАТА И СЛОВЕНАЦА

Члан |

Оснива се Криминалистичко Удружење Срба, Хрвата и Словенаца са седиштем у Београду.

Оно има за циљ:

1. — изучавање суштине и епиологије криминалитета уопште, и посебице у Краљевини и средстава за сувбијање истога;

2. — потпомагање реформе кривичног законодавства.

Удружење ће покренути један криминалистички часопис, кад то буде било могуће.

Члан 2.

Чланом Удружења може постати сваки, који је свршио правни факултет у вемљи или на страни, Управи Одбор може да прими за члана и свакога стручњака из кривичних наука и њихових помоћних наука, сваког полицијског чиновника, Као и лица која су стекла особитих заслуга за сузбијање криминалитета. "

| Члан 3.

Престаје се бити члалом: 1) оставком, 2) ако се не плати улог, и 3) из важних узрока који би штетили угледу Удружења као друштвене и научне установе, О престанку чланства из зажних разлога одлучује Управни Одбор на предлог Управе.

Члан 4. Криминалистичко Удружење СХС. је уједно С.Х.С. народна група Међународног Криминалистичког Удружења, чије