Policija

~

и 56 ==

|. Поступак. Члан 7.

Ко жели полагати овај испит, дужан је обратити се писменом молбом Министарству, које ће извидети, да ли је молилац испунио прописане услове за полагање испита.

[. Ако је испунио услове, одобриће му се полагање испита. О томе ће се известити надлежна комисија. Ова ће саопштити то кандидату и позвати га да положи ва комисију прописну дијурну Министарству односно код Великог Жупана. У року за десет дана по положеној дијурни, председник је дужан одредити дан за полагање испита, који не може бити пре 30 дана и после 45 дана од одлуке о томе. Одређени дан саопштиће се благовремено кандидату преко Великог Жупана односно надлежног старешине. Кандидат има право на одсуство ради полагања испита: 20 дана пре испита и три после, без путовања. Саопштењем одређеног дана испита, сматра се да је кандидату одобрено одсуство.

ПЦ. Ако Министар не одобри полагање испита, дужан је решењем известити молиоца у року од месец дана од пријема молбе. Противу тога решења има места жалби Државом Савету по одредбама Закона о Државном Савету и управним судовима.

Члан 8.

Комисија ради стално. Испити се полажу преко целе године.

Члан 9.

Кандидат је дужан одређеног дана предстати комисији раци полагања испита. |

Ако би кандидат био спречен, неодложним оправдавајућим узроцима, дужан је благовремено известити комисију и изостанак оправдати.

Ако кандидат пропусти поступити по предњем, сматраће се да је од испита одустао, без права на повраћај положене дијурне'

|. Испит. Члан 10. Испит је: писмени; и усмени: