Policija

Ба

Б. усмени испши. Члан 18.

Задатак је усменог испита да утврди: да ли је кандидат довољно и како треба упознат са свима позитивним законима, законским прописима (уредбама, правилима, општим наредбама, упутима), потребним за правилно, тачно и брзо отправљање

службе, и њиховом практичном применом, — у колико се“ односе на управно-полицијску службу. Члан 19.

Усмени испит полаже се из предмета, који су изложени у програму за полагање државног стручног испита чиновника приправних група.

Члан 20.

Манипулативни (архивски) чиновници на усменом испиту имају показати опште појмове из ових предмета: о Уставу, организацији централне управе; организацији Министарства Унутрашњих Дела, Урегдби о подели вемље на области; Закону о Ошштој Управи; Закону о обласној и среској самоуправи;. Закону о Државном Савету и Управвим Судовима; о организацији полицијске струке; Закону о општинама, Закону о таксама са правилником; Административни поступак.

Члан 21.

Чиновници ] и П категорије полагаће изједначене законе. У колико нису изједначени, чиновници сваке покрајине полагаће одговарајуће законе, који важе за дотичну покрајину.

Члан 22.

На усменом испиту потребно је, колико је могуће свестраним испитивањем сазнати: да ли је кандидат стекао толико практичног знања колико је потребно за успешно вршење службе у струци за којузполаже испит.

Ради тога кандидата треба подврћи што исцрпнијем. испиту, обраћајући при том пажњу на оне законске одредбе које су у примени од најчешће и највеће практичне вредности“

Чланови комисије у почетку године, по наименовању,. поделиће између себе испитне предмете.