Policija

и ИВ6

Остале три бригаде замењују једна другу према следећој. таблици:

Часови службе; први дан: други дан: трећи дан: од поноћи до 6 часова А. В. 6 од 6 часова до подне В. 6; А. од подне до 18 часова (5 А. В. од 18 часова до поноћи А. ЊЕ В.

Кретање је одређено тако да свака бригада учини иста обилажења када дође на њу ред и да агенти раде 8 часова у 24 часа, средина израчуната је на 72 часа.

Тако свако слово учиви првога дана 12 часова службе — другога 6 часова — трећег 6, то јест 24 часа на 72 часа.

Полициске станице.

Размзштај полицијских станица одговара административној подели престонице. Има толико полицијских станица колико квартова, то јест 80, по4 у арондисману.

Једна од четири станице у арондисману названа „Централна станица“, је обично седиште бироа комесара арондисмана. Централна станица је увек у седишту општине.

Један извесан број малих станица морао је бити установљен у већим арондисманима или насељенијим.

Додајући Станицу Компаније Халова и Станицу Речне Компаније, онда има укупно 92 станице.

Свака станица Кварта је командована бригадиром. Шеф станице има под својом заповешћу 3 чувара мира у перманенцији. Ови чувари сачињавају и резерву.

Полицијска станица је место за брзу помоћ и за асистенцију исто толико колико и седиште јавне силе.

Болесни и рањени ту примају прве неге. У рђавом времену они без-азила тамо су примљени у границама могућвости. Куфери су ту депозирани који садржавају предмете од прве потребе за сироте жене на порођају, ит.д.... То је у станици полиције, где се обраћају сви они који траже асистенцију медицинске службе и фармицијске.

Агенти циклисти. једна служба агената циклиста функционира у свима арондисманима. Број циклиста је свега 757, раздељених про: порцијално и према броју популације сваког арондисмана.