Policija

1579 —

ислеђење и пресуђење порески уреди и финансијске управе,, које су једино надлежне за извршење свију пресуда донетих на основу закона о таксама и пристојбама као и за доношење“ распоредних решења. (06]. од 15 марта 1926 г. Бр. 19171).

ЗАМЕНА НОВЧАНЕ КАЗНЕ ЗАТВОРОМ КОД ТРОШАРИН-. СКИХ КРИВИЦА.

Генералној Дирекцији Посред. Пореза дошло је до знања да неке финансијске власти приликом претварања новчаних казна, изречених за трошаринске кривице узимају 10 дин. као један дан затвора. Такво погрешно поступање изазива оправдани протест код заинтересованих. :

Да би се у будуће вршило правилно рачунање (замењивање) новчаних казна у затвор, Генерална Дирекција Посредних Пореза даје следеће објашњење:

По пропису члана 87. правилника за извршење одредаба. о државној трошарини јасно је речено, да се приликом немогућности наплате новчане казне од осуђеног ова има заменити затвором, рачунајући сваких 50 динара новчане казне“ у један дан затвора. |

(Распис од 25 мбрта 1926. г. Бр. 22.280).

ПРИЈАВЕ ЗА СЕЧУ ГОРЕ И ТАКСА

Пошто се из предњег акта Министарства види: да ШумскеУправе, као државне власти, пријаве поднете за сечу горе по чл. 66. Закона о Шумама расматрају и цене појединачно, да од њих зависи хоће ли се по тим пријавама дати тражена. допуштења или не; да, дакле, од њих зависи дефинитивно одобрење, то је очигледно да се за те пријаве мора наплатити такса из ТбБр. 1. таксене тарифе. |

(Објашњење од 27 фебруара 1924. г. Бр. 7953). ·

ДОСУЂИВАЊЕ ХВАТАЧКИХ НАГРАДА

Гендрална Дирекција Посоедних Пореза приметила је да. многе финансијске власти приликом доношења пресуда по