Policija

— 629 —

плату, коју је примио као добровољац на железници. Полиција у Индији је такође заступљена. Господин Нир1ез-РиНег пишег „Као пређашњи Генерални Инспектор полиције у Индији могу да приметим, да је високи степен понашања, карактера и дисциплине, коју је показала наша полиција специјално престостоничка, имао изванредно велики уплив на друге полиције: Британскога царства. Један дародавац из Ренбриџа примећује: „Упитавши једног поглавара из западне Африке, који је први пут дошао у Лондон, шта је на њега. највећи утисак учинило, одговорио ми је: „Полицајци сигурно; само подигну руку и цео свет стане!“ МЕЗК.

једна жена из Сиднеја (Аустралија) пише, како се зарадовала што јој се дала прилика, да се захвали лондонској полицији. Од како је први пут дошла у Лондон, имала је она често пута прилике, да се обраћа на полицајце да би је упознавали са Лондоном: „Ја сам била у свима квартовима Лондона и свуда сам наишла на највећу љубазност и уљудност“.

Један судија даје свој суд о полицији и говори о фином понашању према притвореницима и о њиховом настојавању да изнесу и све што је повољно ва оптужене,

Има много прилога од Енглеза који живе у иностранству. Госа. Јоћи Мат пише из Париза: „Ми Енглези у иностранству поносимо се понашањем полиције у прошлој кризи. Није: претерано тврдити да стоји глас Енглеске у Европи сада на вишем степену но икада пре од рата, а овај успех може се приписати у великој мери типичној енглеској установи полицији“. Значајан је био прилог из Мапдзуашћац праћен са следећом примедбом: „Ми потписате руске избеглице, који смо искусили шта значи пораз сила јавнога реда, дајемо благодарно наш скроман прилог оним поштеним људима који су нас спасли да поново доживимо овакову страшну несрећу“.

Пишући брижљиво оловком једна девојчица изјављује да прилаже паре за полицију за то „јер су ме чували за време штрајка, када сам ишла у Лондон на часове играња“.

Д-р !. Еренрајх