Policija

(14

ВАЖНИЈА ОБЈАШЊЕЊА ГЕНЕРАЛНЕ ДИРЕКЦИЈЕ ПОСРЕДНИХ ПОРЕЗА

и ——

ПЛАЋАЊЕ ДРЖАВНЕ ТРОШАРИНЕ И ГАРАНТНА ПИСМА

Министар Финансија решењем од 14. јула 1926. године Бр. 49344 наредно је, да се у будуће све гаранције за плаћање државне трошарине на основу обрачунског плаћања, ма у чему се оне састојале, депонују код Генералне Дирекције Пореза, 4. да се плаћања по обрачувима врше код филијала Народне Банке или Главне Државне Благајнице, а У најкрајњем случају код осталих државних благајница.

Према предњем наређењу имају се почев од 1. септембра 1926 године сва осигурања државне трошарине по обрачунским плаћањима депоновати редовно код Генералне Дирекције Пореза у Београду. (Оне гаранције које се по досадашњим прописима налазе код финансијских управа и дирекција остаће и даље код тих власти док не изађе њихов рок важења, а све нове гаравције од наведеног дана полагаће се како је напред речено.

Полагање приспелих оброчних сума државне трошарине од стране самих предузећа вршиће се почев од 1. септембра код Народне Банке и њених филијала, или код Главне Државне Благајнице, а само у опим случајевима где нема ни у близини филијала Народне Банке полагаће се доспеле суве код надлежне финансијске државне благајнице (пореског уреда, финансијске управе). Признанице о уплаћеном доспелом износу трошарине предузећа ће хитно слати Генералној Дирекцији Поргза са својом представком, како би се у књижењу могла ставити потребна примедба.

Надлежни контролни ортави свих предузећа, која имају обрачунско плаћање, достављаће непосредно Генералној Дирекцији Пореза до 10 дана свакога месеца извештај, колико је предузеће извезло у прошлом месецу трошаринских предмета на основу обрачунског плаћања, колико има да плати на. име државне трошарине и кога дана мора тај износ трошарине платити.

() предњем наређењу известити одмах сва предузећа која имају обрачунско плаћање, као и контролне органе, а старати се о тачном извршењу овога наређења (О6ј. ГенДар. Пореза од 91, јула 1926. Бр. 49344).