Policija

= 835 —

денот законском пропису, не могу наплаћивати из имања“ осталих задругара, већ само из имања осуђеног, које се претходно има надвојити у смислу 5 471 тач. 2. грађан. суд. пост.

Изузетно од 5 471 тач. 4. а истог закона, земљоделцу се за наплату кривичних трошкова и досуђене накнаде штете. може продати све имање ако се по пресуди има подмирити штета, коју је кривац учинио злочиним делом, преступлењем или вступдењем, из користољубља, или преступлењем намерно учињевим. (Тач. 16. Правила Мин. Правде од 4—–1—1874 г. уз 5 471. грађ. суд. поступка).

За вршење пописа у циљу извршења судских пресуда надлежзе су државне полициске или општинске власти го5 466 грађ. суд поступка. Жанјармеријске станице апсолутно су ненадлежне за овај посао, који је скопчан са извесним законским формалностима и одговорношћу (55 500 а и 501 грађан. сул. поступка)

Св. Б;. 1140.

Н Станку Илићу, деловођи општине каднске (срез звишка)

У чл 54. 6 вак о општ. јасно је речено: а) да се бирачка кутија на коју је прилепљена најдоцније потврђена. кандидатска листа, тј са највећом нумером, поставља на предње — Прво — место са стране са које ће се гласати, и да се остале кутије даље ређају по реду како су потврђене, и 6) да кутија без кандидастке листе долази „на друго место“, тј после кутије са листом, рачунајући опет са стране са којеће се гласање вршити,

ЊЕ

Суду општине куријске:

Кћи покојникова има право да тражи плодоуживање“ онога дела заоставштине, које јој је отац тестањентом завештао. По 5 492. грађан, закона наследницима стоји на вољи или поделити се или у заједници неподељени остати. По учкњеној деоби, која се има извршити по смислу 5 496. грађан, закона, свзки има права, па дакле и кћи, свој удео заузети и

њиме располагати. Али пошто је кћи по тестаменту добиласамо право плодоуживања счевог имања, а својина тога,