Policija

— 925 —

пак саме публике примстио се и ђенерал Нобиле, кога је такође јако заинтересовао овај Конгрес.

Конгрес је одмах после свечаног отварања отпочео свој рад по секцијама,

Стално Међународно Удружење за путеве, чије је седиште у Паризу, ставило је на дневни ред М. Конгреса 6 питања, распоређена у две секције. Прва секција — путевиу бетону; насипи која употребљавају битуми асфалт; стандардизација пријема материјала за путеве; катран од каменог угља — батум и асфалт. Друга секција — прогрес циркулације, истраживање једнаке базе међународне да би се усвојила у свима земљама; развијање и уређење вароши у интересу циркулације, прогрес учињен у општим уређењима по варошима; последње питање, било је специјални путеви резервисани аутомобилима, којих данас има само у провинцији Милана, саграђених приватном иницијативом, и који везују Милано са језерима.

_ По овим питањима одређени су референти — Италијани — који су извели из свих реферата (55) достављених од стране заинтересованих држава своје закључке и Конгес је само узео у дискусију ове елаборате.

· Да би се лакше обрадили закључци, Конгрес се пе елио у две секције: Ти |, и у овој другој ва једног од п. председника изабрат је и наш делегат г. Владета Милићевин, док је за п. председника Главног Бироа, између осталих, изабрат, г. Симић.

У [ секцији мењало се доста у принципу, побољшавали се закључци у техничком погледу, док у П. секцији принципи су остали исти а само форма претрпела је нешто мало измена.

Већ 10. септембра на седници Конгреса са уједињеним секцијама примљени су без измена од двеју секција поднешени "радови и свечано затварање. Конгреса заказано је у Риму за 13. септембар. |

На Капитолу, где су некад приступали само римски ђенерали овенчани лаворовим венцем, закључен је свечано Конгрес са говором Њ, Е. Мусолиниа председника Италијанске Владе. Затим, Гувернер Рама приредио је у великим баштама Капитола свечани пријем страним делегацијама.

У част првих делегата приређен је 15. септембра велики банкет у Риму и том приликом, да би се избегли многи го-.

~