Policija

— 759 —

жције, ма да ми имамо најчешће скоро прилике, као што се зна из искуства, да апелујемо на компетектне превентивне власти, ради сузбијања разних фалсификата и у земљи и «на страни.

После прочитаних извештаја и других реферата и предслога а и после дискусије по свима тим питањима, конференција је на закључку донела резолуцију од 16 тачака од којих "помињемо следеће главније одлуке.

Да се све међународне евиденције, које се воде код Бечке Полиције под разним именима од сада воде под главним „називом: „Полицијска дирекција у Бечу — Међународни Биро“.

Да се поздрави корак немачке полиције, која је почела "увађати специјалне станице телеграфије без жица само за по„лицијске сврхе као продужење за омогућавање даљег међународног полицијског телеграфског саобраћаја.

Изложена је жеља, да се преко својих чланова утиче на сделегате појединих држава, који ће присуствовати октобра, месеца ове године у Вашингтону на међународном радио-те„леграфском конгресу, како би доказивали потребу специјалних „линија радио-телеграфских за међународну полицијску службу.

Примила је на знање припрему криминалистичког реч'ника, и свих основаних националних полицијских централа у појединим државама. Остале се тачке односе већином на пи"тања, која су додирнута у првоме делу овога чланка.

Као што се из свега види, радови на тој међународној "заједници иду доста лагано али увек са сталним прогресом; „да нас оптимистично расположење у крајњи успех никада не "треба да напушта.

В. Л.

СУДСКА ФОТОГРАФИЈА

Изнећемо овде неколико фотографских метода, специзално корисних за фотографисање на селу а нарочито у малим "варошима, које не могу употребљавати скупе апарате. Тим методама се посгиже најмодернији рад, што може да да фо-тографија. Верујемо да ће ово бити врло корисно за наше трилике.

4%