Policija

915: 5

Ако је обавеза на неку радњу несумњива или ако је ве. роватна може извршна власт за осигурање радње издати привремене одредбе у случају, ако постоји погибељ, да ће обвезани на то измаћи обвези или извршење осујетити или га довести у опасност тиме, шта ће учинити расположење са својом имовином, или што ће предузети друге мере у поменутом циљу. Ове привремене одредбе су одмах извршне).

Жалба (призив) против издане извршне одредбе по овом закону може се изјавити само онда када:

1) извршење није допуштено:

2) извршна одлука није у сагласју са решењем које се има да изврши, или |

3) присилна средства, која су одређена или примењена, нису допуштена или стоје у противности са прописима закона о њиховој употреби.

Призив не зауставља извршење извршне одлуке.

Иначе гледе правних лекова важе прописи отиштег упрвног поступка. _

Трошкове извршног поступка сноси на извршење решења обвезани и имају се наплатити по прописима овог закона о наплаћивању плаћања у новцу.

У случају, да се трошкови не могу наплатити од Ових, сноси их страна, на чији захтеви у чијем је интересу извршни

од погибељи, која директно прети.. На те случајеве се не односе ни прописи општег управног ни прописи извршног поступка.

И ту се примењује директна сила, али се у том случају не диференнира управни од извршног поступка. Ту се она оба састоје од једног акта,

У извршном поступку се регулише употреба непосредне силе за случај образложене и неминовне потребе по довршеном управном поступку и изданом формалном решењу или изданој заповести власти, коју обвезани на то није у опште-или није на време послушао.

ју Овде се ради о провизорној извршној мери пре него што је решење извршно односно правно — снажно. — Како се ове провизорне одредбе могу односити на сва подручја управе и на све врсте радњи, немогуће је законом предвидети и навести све мере, којима се извршна власт може послужити _ Тога ради је препуштено слободној оцени поменутих власти, да пресуде шта је у даном случају безусловно потребно — али не више — да се предузме, да се дође до циља т.ј, да се осигура будуће извршење и избегне опасност, да оно буде осујећено.