Policija

— 941 —

се налазе на унутрашњим деловима цеви на једном папиру. Затим ће се ови делови испитивати хемијским путем.

Али ако је могуће пронаћи врсту барута и метала, последњег метка испаљеног из оруђа, није могуће за сада успоставити пре колико времена је метак испаљен из оруђа. Ово је ствар која је тек у току испитивања.

Ове су методе проналасци г. В. Балтазара, техничког саветника службе судске идентификације у Паризу, а практиковане су у свима лабораториумима техничке полиције у Француској. Јован Ил. Савић, # Чин. Мин. Унутр. Послова.

ОДЛУКЕ ОПШТЕ СЕДНИЦЕ ДРЖАВНОГ САВЕТА.

за —

ЧЕ О СТИЦАЊУ ПРАВА СУДИЈЕ НА ВИШУ ГРУПУ.

110 питању: да ли судија стиче право на вишу групу аутоматски, као што се стиче право на степен основне плате —- чл. 47. закона о чиновницима грађ. реда или стиче право оног дана, кад му је исто решењем односно Указом признато од стране Г. Министра, — већина г. г. чланова Ш. Одељења била је сагласна са ранијом праксом |. Одељења, које није признавало судијама аутоматско стицање права на већу групу.

Али како је ово мишљење г. г. чланова Ш. Одељења било у супротности са пресудом |У. Одељења донетом по овом питању 27. април: 1926. године под бр. 24223, којом је признато судији М. Н, из Р. стицање права на вишу групу аутоматски, то је Ш. Одељење одлуком од 20. марта 1927 године бр. 16368 задржало у смислу чл. 14. Уредбе о пословном реду у Државном Савету и Управним Судовима изрицање пресуде по овом спору док се ово питање не реши у Општој "Седници Државног Савета.

Ма Општој Седници одржатој 21 и 22. октобра 1927. тодине бр. 36226 донета је по овом питању одлука која гласи:

„Судије прв. судова, који испуне услове по чл. 1. Уредбе