Policija

— 1071 —

законски пропис по коме би општински инжињер имао право на дијурну у овим случајевима, Св. Бр. 18219.

ХХУ Богдану Кнажевићу, општинском деловођи — Бело Поље

_ Пресуде општинских судова по таксеним кривицама из одељка „Л“ зак. о таксама не могу постати извршне док не протекне рок жалби — чл. 66 тач. 2 зак. о таксама.

ХХМ Андреји Милићевићу, општин. деловођи — Гољубац:

Кад општински суд потврђује уверења приватних лица, издата приватним лицима, дужан је поред таксе у корист своје касе из ТБр. 337, наплатити и таксу из ТБр. 34 за државу у таксеним маркама, које се лепе на уверењу.

Детаљна објашњења о наплати ове таксе у осталим сличним случајевима, који се у пракси најчешће јављају, налазе се у коментару закона о таксама од г. Ж. Девечерског, Н издање ћирилицом, стр. 174 и 592).

| ХХМН „Драгољубу Живановићу, полиц. писару — Исток:

Време проведено у служби по решењу о постављењу, · које је поништио Државни Савет, не може се рачунати за пензију, јер су са ништењем овог решења поништена у исто доба и сва права која из њега проистичу.

ХХУШ У Суду општине дабилске“ (брез румичкиј а у мвоноо НИРЕОБА У За19(108

|. По уредби „0 маглавивању „межанеко имоћуб јуна 1840 год. КБр. Зољевакцае нилоћојусгомехонцијел. кафеџије и остала лица које крчме пиће, а" то закону нон 7. мадта 1907 год. 6 изменима и допунама две уредбе. па је према годишњој кирији на локал у коме“ [-- Ћи крими, односно место на коме се крчми. По себи се раву. „да обвеза плаћања акциса пада само на закупца ових локала и места, а не и на њихове сопственике, јер се акцис не плаћа на зграде и места, већ накрчмење пића у зградама и на местима. Зграде: