Policija

= 1074 —

у друштву са грађанима, онда сви, т. ј. и војна и невојна лица потпадају под грађанске судове (чл. 15. зак. поступку војних судова у кривичним делима).

ХХХШ Суду општине теовске (срез велешки) :

Једном извршена наплата од надлежног општинског органа, за коју је издана уредна признаница, не може се поново наплаћивати.

Општински је суд дужан да од грађана прикупи све податке о извршеним наплатама од стране бив. благајника, и за које утврди да нису у дневник уведене и каси положене да их стави у годишњи рачун на дуг, означивши одакле тај дуг потиче.

У случају да се проневерена сума не може да наплати од осуђеног рачунополагача, потребно је да се то утврди уверењем надлежног општинског суда и путем одлуке збора расходује (чл. 33 тач, 3. зак о општинама).

Св. Бр. 1346.

ХХХМ Стевану Станојевићу, званичнику среза левачког:

Случај о коме је реч у ствари је ново постављење, за које се тражи испуњење свих услова прописаних законом о чиновницима и осталим државним службеницима грађанског реда, па и оних у погледу школске спреме.

ХХХМ Суду општине валандовске:

1. У надлежност Финансијске Контроле спада, поред осталог, и сузбијање 'и проналажење кријумчарења дувана. (ал. 10 т. 1 закона о организацији Финанс. Контроле — из. мене и допуне од 25 априла 1925 г.).

Чланом 160 закона о монополу дувана прописано је:

„Монополска управа и сва лица, позвана овим 38коном за хватање кријумчара, и која су дужна да пазе на правилно вршење овог закона, дужна су, чим ухвате кријумчара или примете неправилности, да сачине 34писник о томе,

Овај записник мора бити састављен по формулару