Policija

ба –

је било наложено извршење смртне пресуде, обично за време од 24 сата. Као доказ да је пресуда извршена, извршитељи су обично узели неки предмет који је припадао жртви и пре дали шефу, који га је тако излагао да су га могли видети сви камористи. У извесном случају носио је главни шеф Каморе прстен убијеног месец дана после убиства.

Камористе су имале свој језик који је био врло често употребљен у песништву. Тако је на пр. сео неки камориста прерушен као скитница или просјак и певао о ловцу који је ишао у лов на птице и покушао да их. гађа испод крила. Свет се заустављао и слушао; ако је било међу њима случајно камориста, они су разумели да је тај ловац судија и да је желео да добије обавештење од неких чланова друштва, који су тиме опоменути да буду опрезни. Камористе су биле у вези са својим друговима у затвору по слично импровизираним песмама, које су такође служиле као опомена приближавања полиције, а тако су образовали и разбојништва и убиства усред белог дана на местима где је био најживљи промет.

Камористе су врло сујеверни. Они су н.ар. чврсто ве ровали да никад убицу није ухватила полиција, ако је прогутао капљицу крви своје жртве. Пре него што су опљачкали цркву или олтар, они су клекли и изговорили молитве "са формулом, као да ово разбојништво није учињено као увреда Бога, него нуждом да се заради хлеб. Камористе су се често свецима заветовали, и ако је успело њихово подузеће они су носили месец дана боју свеца чију су помоћ тражили, као зелену боју за Св. Ану, црну за Св. Марију црвену за Св. Јануарија заштитника Напуља и т. д. Један од најмилијих завета Камориста био је оженити се женом лошег гласа да се спречи да даље води грешан живот.

Камора је извршила последње убиство у јуну 1906. г.

Нађен је леш човека средњих година у затону Торе дел Греко близу Напуља, покривен значајним бодовима и зарезотинама учињеним у намери да жртва лагано умре. Убијени је био познат полицији као камориста и јунак „Деппато (Спосојо“ и као специјалиста за смишљање крађа. У неколико случајева Куоколо је пријавио камористе полицији