Policija

— 827 —

брода „Лузитаније“, о чему су били такође ухваћени сви телеграми сумарена који је извршио био овај злочин и о њему обавештавао немачки адмиратитет.

М. Б.

+ СВЕТОЗАР О. ПОПОВИЋ

Помоћник Министра Унутрашних Дела у пензији.

Петог септембра ове године умро је, после краћег 6оловања, Светозар О. Поповић, помоћник Министра Унутрашњих Дела у пензији и јавни правозаступник.

Смрт његова изненадила | је све његове пријатеље и познанике. Јер, сви су га они ценили и као човека и као јавног радника. ,

Пок. Светозар рођен је 18. фебруара 1872. године у селу Кули, округ Пожаревачки. Свршив У! разреда гимназије у Пожаревцу, буде постављен за учитеља у селу Манастирици, на коме је положају остао врло кратко време. Затим се упише на поштанско-телеграфски курс, који сврши 1889. године. Те исте године постављен је за поштанско-телеграфског чиновника. У овој струци 0стаје три године, па се опет враћа у гимназију и свршава МИ и МИШ разред.

По свршеном правном факултету, опет се пок. Светозар враћа у поштанско-телеграфску струку и У њој остаје до 1896. године, када је постављен за писара среза Кључког. 1898. године јануара месеца отпуштен је из службе, а исте