Policija

1 Рова

Нарочито је већа количина образаца послата у она места и оним финансијским властима које сада постоје, а у којим местима ће од 1. јануара 1929. год. бити седишта Финансијских Дирекција према уредби о организацији Фи„нансијске струке и службе. Према томе сва сувишна залиха образаца, која преостане након подмирења нижих власти има се држати и чувати као залиха код будућих Финансиј“"ских Дирекција, које ће према потреби снабдевати своје ниже финансијске власти. |

О примљеним и изданим обрасцима има се водити тачна евиденција и највећа штедња, тиме да се обрасци неупропашћују и не троше више него је потребно, јер ће у противном случају шеф надлештва као и чиновник, кому се повери руковање са обрасцима сносити сву одговорност а и материјалну штету накнадити држави.

Међу послатим обрасцима налазе се и пописни катастарски листови потребни за попис порезу подложних зграда, а како је попис зграда требао отпочети још 1. октобра 1928. год. то ће све речене финансијске власти које „су примиле обрасце послати према потреби својим подручним нажим финансијским властима у колико то већ до сада није учињено како би исте могле на време извршити попис порезу тодложних зграда.

Ови пописни катастарски листови послати су преко поште свима Среским Финансијским Управама у Војводини, према томе Обласна Финансијска Дирекција у Новом Саду својим подручним Финансијским ЗАМЕ не треба слати пописне катастарске листове.

Истовремено се овиме позивају све финансијске власти у земљи, да до 20. новембра 1928. г. поднесу овој Дирекцији извештај, да ли је обављен попис порезу подложних зграда, а ако није, у ком се стадију тај попис налази, и када ће коначно бити обављен односно довршен.

(Обр. од 11 новембра 1928 г. Бр. 143.111).

НАПЛАТА ТАКСЕ НА ДИВИДЕНДУ КОД МАНА ДРУШТАВА.

Генерална Дирекција Пореза дознала је да неке финансијске власти наплаћују таксу из 4 Напомене уз ТБр. 10

%