Policijski glasnik

336

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 43

тровића, Циганина из истог села и побегао. Мата има 35 год. средњег је стаса, дрномањаст је, у лицу је пун, у оделу је сукненом. Наређује се живо тражење. Пронађеног треба стражарно спровести начелству округа топличког с нозивом на Бр. 8950., и.чи Управи гр. Београда на Бр. 25805. Рајко Радовановић, Циганин, родом из Новака, окр. ваљевског, осуђеник београдског казненог завода под Бр. 1767., побегао је 18. овог месеца са рада из добричевске шуме у друштву са Илијом Алимпићем осуђеником. — Рајку је 29. година, црн је у лицу као обично сваки Циганин, стаса је средњег, разрок. Осуђен је на осам година робије у лаком окову, зато: 1., што је ноћу између 15. и 16. Фебруара 1896. год., у друштву са још четворицом ушао у затворену авлију Симе Леонтијевића из Кожуара, обио катанце са два његова вајата и покрао разне ствари, и 2., што је исте но1ш са истим друштвом обио два вајата Станку Лукићу из истог села па и њега покрали. Он је и раније бегао са робије. За_ проналазак његов наређује се жива потера; нађеног треба стражарно спровести Управи казненог завода или Унрави гр. Београда с иозивом на Бр. 23190. Илија Алимпик, Циганин, родом из Накучана, окр. подринског, осуђеник београдског казненог завода под Бр. 2438., побегао је 18. овог мес. из добричевске шуме где је био на раду. Он је осуђен на 6 година робијеулаком окову, зато: гато је 23. јануара 1896. год. украо једну кобилу Шивану Поповићу, земљоделцу из Добрића, а ире тога опет вршио је крађе коња. Њему је 28 год., средњег је стаса, црномањаст у онште. Бегао је са робије и у прошлој години. Наређује се жива потера за овим бегунцем. Пронађеног треба под јаком стражом спровести Управи београдског казненог завода , или начелству окр. моравског с позивом на Бр. 2109, аможе иУправиграда Београда с позивом на акт под Бр. 23190. Станимир Ковачевић, осуђгник београдског казненог завода под Бр. 1863., побегао је са осуде из Топчидера 18. ов. мес. Он је осуђен на 15 год. робије зато : гато је ноћу између 25. и 26. Фебруара 1896. год. у друштву са још осам њих (од којих су двојица стрељани) на разбојнички начин напао на кућу Миленка Јевремца из Горачића и од овога изнудили ноиац и друге покретне ствари, па затим убили и Миленка и брата му Л^убиоава. Станимир је родом из Горачића, има му 23 године. Наређује се жива потера за овим бегунцем ; пронађеног треба под јаком стражом спровести Управи београд.казненог завода, с позивом на Бр. 5467. или Управи града Веограда,с позивом на акт под Бр. 35634.

Никола Павловић, из Косјерића, осуђеник беогр. казнзавода под бр. 3832., побегао је са осуде из Топчидера 18. овог месеца. Осуђен је на 15 год. робије у тешком окову зато: гато је ноћу између 24. и 25 јануара 1892. год. обио дућан Недељка Јанковића трговца из Чачка и из истог украо извеспу суму новаца. До сада је бегао још два пута са робије, и кад то сад чини и по трећи, јамачно смера да изврши какав злочин. Њему је око 30 година. Наређује се живо тражење за одбеглим Ииколом. Пронађеног треба стражарно спровести Управи београдског кази. завода с позивом наБр, 5467., или Управи града Београда с позивом на Бр. 25634. Марко Нешовановић, осуђеник беогр. казн. завода под бр. 3300. побегао је са и;<државања осуде 18. овог мес. из Топчидера. Он је осуђен на 12 год. робије у тешком окову, зато : што је ноћу између 16. и 17. августа 1896 год. у другатву са још двојицом извукао из куће Милована Вучићевића из Добраче и у намери да га убијудовели су га у један поток и ту на њега пуцали из пушака, па пошто су га тешко ранили опљачкали га. — Марко је из села ДединеВароши, окр. руд., има му 29 година. — За овим бегунцем наређује ое жива потера. Нађеног ваља под јаком стражом спровести Упр. београд. казн, завода или Управи гр. Београда иа Бр. 25634. Јован Мијањац, родом из Чадине, близу Пријепоља и Мехо Н... по народности Турчин, регаењем начелства среза ваљевског стављени су нод кривичиу истрагу и у иритвор због разбојништва извршеног над Николом Марковићем из села Причевића, истог среза. Јован има око 24 год., средњег је стаса, у једну губицу шкрбов, косе ри!,е, бркова малих, нема браде ; у оделу је сукненом. Мехо има такође 24 год., ћосав је, црномањаст, буцмаст; има велику главу; од одела иак има на себи : панталоне. шајкачу и гуњче. Оба разбојника у бегству су, па с тога начелник среза ваљевског денегаом Бр. 9815., моли све полициске власти, да их у својим домагаајима најживље потраже и у случају проналаска њему под јаком стражом спроведу. Пронађени разбојници могу се спровести и Управи града Београда. с позивом на Бр. 25806.

ИЗЈАВЕ, П0РУКЕ И 0ДГ0В0РИ УРЕДНИШТВА У данашњем броју иа првој страии, по уобичајиој нрактици доносимо сдику новог инсноктора миниотарства Уиуграшп.их деда, г. Косте Д. Јездића, бив. начелника округа пожаревачког, који јо указом Његовог Величанства Краља постављеп на место г. Ацо Стевановића, садашњег начелника окр. моравског. Можомо са задовољством известити нашо читаоце, да је и г. Јездић обећао уредпиштву своју сарадњу, на правничко-полициском делу.

Имамо још бројева из I полгођа за претнлатнике који иримају иаш лист од 1. Јула о. г. који желе да имају целу годипу, могу их добнти.

Молимо скуплЈаче, да^'сву нокупљену иретпдату одмах пошаљу уредништву јер је новац врло потребан.

ШТАМПА КРАЉ. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА.

ОДГОВОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИТ,