Policijski glasnik

164 ПОЛИЦИ.ГСКИ ГЛАОНИК №ОЈ 21

1.) На трновном узвишењу 1-вог грудњег пршљена (ргосезвиз 8рЈио8И8 тег1ећгае) види се рана дугачка 2'/ 2 см. попречног правца. 2.) Паралелно с овом раном ниже 3 с. м. а мало у лево види се рана 4 с. м. дугачка, испод које се за 1 с. м. ниже налази: 3:) рана 4'/^ см. дугачка. 4.) На трновом узвишењу 6-ог кичменог пршљена види се понречна рана 2 см. дугачка. 5.) У правцу ране описане под 1.) у размаку за 1 1 / г см. од левог краја те ране, а на простору између леве плећке и кичменог стуба, пружа се рана дугачка 3. см. 6.) У правцу ране описане под 1.) у размаку за 2'Д см. од десног краја ране описане под 1.) ка горњој ивици десне лопатице, иде рана дугачка 2 см. 7.) Преко средине гребена леве лопатице (сп8(:ае 8сари1ае) иде раиа 3. см. дугачка. У правцу те ране на ниже види се у доњем делу лопатице: 8.) рана Ч г см. дугачка која је од доњег краја 7-ме ране удаљена 5. см. 9.) У правцу ране описане под 8.) на доњем углу леве лопатице види се рана 1'| 2 дугачка, која је од доњег краја ране описане под 8.) удаљена 3 см. 10.) Паралелно са ранама оцисанима под 8 и 9 иде рана дугачка 2Ч 2 см. и

На дан 24. новембра ове године, у јутру кад сам, идући иутем, спазио Петрију, удову Лазара Јовановића из Мрчајеваца, да лежи у јендеку крвава, ириђем јој да видим гита јој је и саазим да је сва ножем избодена. Док сам њу гл^дао, изненада дође код нас Вељко ТошиИ, земљ. из Мрчајеваца са ножем у руци. Без икаква попода иојгЈри на мене и ножем ме удари десно у груди близу рамена и нанесе ми иовреду тела, иа се опет врати. Да нисам измакб и причувао се можда би ме ударио на незгодно место и нанео ми смртноносну рану, али хвала Богу кад се само па томе свршило. Он је сигурно у још усплахиреном стању због убиства Петрије, био намеран и мене да убије, јер иначе не могу да разумем зашто би мене убио кад му ништа учинио нисам. Ово су видели Добросав Петровић и његова жена из Мрчајеваца. Лекарску сведоџбу о повреди ноднећу у најкраћем року, јер ћу сада ићи на преглед лекару, пошто раније нисам био решен да тужбу подигнем. Реченог Вељка тузким власти за наведени покушај убиства и молим да се осуди на заслужену казну. Трошкове, дангубу и остало тражићу код суда. — Ово могу и заклетвом утврдити. Декарско уверење На захтев начел. ср. љубићског од 25. иовембра тек. год. Бр. 14512. прегледао сам Петрију, удову Лазара Јовановића из Мрчајеваца, која је нађена у јепдеку и нашао сам на њој ове иовреде: I Повреде на задњој страни леве иоловине грудног коша:

11.) рана дугачка 3 см. која се налази испод ране под бр. 10 описане. Размак рана 10 и 11 од рана 8 и 9 износи 3—4 см.

Повреде на левој страни грудњег коша с иреда:

Повреде на трбуху: 14. На трбуху испод лоасице види се модрица, која се пружа до брадавице леве сисе. Облика је неправилног, боје угасито плаво-црвене, која неприметно прелази у боју околине. 15.) Испод леве сисе у висини 7-ог ребра види се одеран епидермис — покожица коже. Одеротииа има облик елипсе чији дужи пречник 2 см. иде паралелно са 7 ребром. Одерано је место плаве боје са црвеним оквиром, који је огитро ограничен од остале здраве коже.

Повреде на левој руци : 10.) На мишици леве руке преко краће главе двоглавог мишића (сари! ћгеуја шиасиП ЈмсЈрШ«), од спољне стране косо ниже пружа се рана дугачка 8 см. Ова рана има облик тупог угла, чији су краци под^еднаки, а угао отвором гледа ка спољној страни мишице. На горњи крак ове ране спушта се у вертикалном правцу, од унутрашње стране мишице, друга рана, која је дугачка 2 с\г 17.) У продужењу ране 16.) на ииже у одстојању 3. см. види се раница дугачка 1. см. 18.) На сиољној страни средине иредлакта види се попречна рана дугачка 3. см. Рана има облик лука, који је највећим испупчењем окренут к спољној страни, просеца кожу и поткожно ткање до мишићне Фасције. 19.) На спољној страни доње трећине иредлакта, кад се ширина његова подели на три дела, пада у унутрашњу */„ а паралелно са вретеном кости рана дугачка 2'| 2 см. а у сползну трећину рана 20.) Која је дугачка такође 2'Д см. паралелна са лакатном кошћу. 21.) На самом ручном зглобу између ручне кости палца (те1асагри8 роНшз) и доручне кости засеца рана дугачка 3. см. Рана ирелази са спољне на унутрашљу страну. 22.) На сред шаке види се попречна рапица кбја иде правцем од зглоба малића са његовом ручном кошћу ка зглобу доручне кости палца са ручном кошћу (о8 ишИапдтНит тајог). Рана је дугачка 3'/ 2 см. и иде у дубину само кроз кожу. 23.) На кажипрсту, који је у првом Фалангеалном зглобу контрахиран види се на !цорзалној страни рана, која иде па-

12.) У јами испод шг.учњаче види се рана дугачка 2 см. Рана иде паралелно са доњим крајем 2-ог реда. 13.) На спољној страни леве сисе а у предњој подпазушној лииији; у висини 4 ребра налазн се рана дугачка 2 см.

л