Policijski glasnik

220

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 27 и 28

Иери је 40 година омалеиог отаса, сувоњав, црног дугуљастог лица, црне по мало седе косе, бркова малих — седих, црних очију: брија се. Одевен у сељачко половио одело. Вулка је омалена, округла лица, косе и очију црних. Начелство округа тонличког актом бр. 5556 моли све полицијске власти да Неру и Вулку потраже и по злкону поступе. УБр. 18958 Јања Илић звапи »Домаћип,« из Враље окривл.еп је за протурање лажног новца. Пре него што је узет на испит, побегао је незнано где. Он има загранични пасош, дат му од начелства округа врањског под 10 тек. мес. Л» 9826. Њему је 35 година, средњег стаса, у онште црњомањает, брија се очи шарене, изгледа разбојничког; одевен у црним чакширима, половној памуклији, опасан плавим појасом. Начелство округа врањског актом бр. 10068 моли све иолицијске власти, да Јању живо потраже и нађена њему спроведу. Убр. 18980. Таско Метровић — Матић — Божиновић; родом из Гор. Међурова у срезу иишком, бивши осуђепик нишког казнепог завода, има да издржи и три године полицијског надзора; али је ои иезнано где отумарао. Начелство округа нишког актом бр. 1 1280 моли све полицијске власти да именовапог потраже и нађена упуте начелнику среза нишког с нозивом на бр. 9655. Таску је 27 година, високог стаса, црне косе,обрва смеђих — танких, црних очију и смеђих бркова УВр. 19272. Илија Куплић (Цупрић) из Вигренице окр. београдско!', Јован Ћорђевић из Подгорца окр. тимочког, и Никодије Микић из Д. Видова окр. моравског осуђеници београд. казне-

Илија

Јован

Никодије

ног завода, који су били иа раду у .ТВубичеву, побегли су 16 ов. м. Сва тројица су опасни разбојници. Илија је у поврату, а осуђен је због разбојништва на 20 год. робије која му је казна помиловањем сведена на 14 годииа и од ове издржао 6 година 4 месеца и 14 даиа, а има још да издржи 7 год. 7 месеца и 16 дана. Јован је био због више разбојништва осуђен на смрт, од које је иомилован на 20 год. робије, казна му је помиловањем сведена на 15 година, од ове издржао је 7 годипа 6 месеце и 28 дана, а има да издржи још 7 год. 5 месеца и 2 дана. Никодија је осуђен на20 год. робије због разбојништва, која му је казна номиловањем сведена на 14 год. од које је издржао 6 година 3 месеца и 18 дана, а има још да издржи 7 година 8 мес еци и 12 дана.

Управа београд. казн. завода, актом бр. 3086 моли све полиц. власти у земљи, да побегле осу^енике најживље потраже и нађене под јаком страгком њој спроведу. Станоје Богдановић, родом из Лелића у округу ужичком' у коцкарском друштву звани „Црца^ опасаи разбојник и лопов. Био је притворен код начелника среза јасеничког окр. крајујевачког, одакле је поћу између 15 и 16 текућег месеца побегао. Њему је око 40 година, средњег стаса, у лицу цри, нема предње горње зубе. До сад је више нута осуђиван иа робију због опасних крађа, а последњи иут на 20 година. Оиасаи је лопов, насртљив и дрзак разбојник. Он непрестано тумара од места до места и по вашарима у намерп да изврши поару. Врло вешто мења своју спољашност и крије се, те га власти с тешком муком могу пронаћи, ма да за њим увек живо трагају. Начелник среза јасеничког, округа крагујевачког, актом својим бр. 11175 моли све полицијске власти, да Станоја— Црцу, најживље потраже и нађена њему спроведу. А уредништво да би олакшало иолицијским органима тражење износи му слику из 1900 године, кад је сликан као осуђеник Веоградског казненог завода. УБр. 19134.

СКРЕЂЕ СЕ ПАЖЉА Грађанству престопичком, скреће се нарочита пажња на лопове који кроз прозоре врше крађе. Баш сад за време ових топлих дана, кад се прозорп на становима отварају јутром и вечером нредотоји им највећа опасност од лопова те врсте.

0ДРЕЂЕНА НАГРАДА Потказивач шш оно лпце, које буде пронашло лопове, што су извршили опасну крађу ади^ара у јувелирској радњи Карла Зубакија у Пешти (објављену у потерници на првом месгу у нашем прошлом броју), добиће награду од 500 круна. Има везе са актом Управе града Бр. 17758.

ИЗЈАВЕ, П0РУКЕ и 0ДГ0В0РИ УРЕДНИШТВА Наш пријатељ и сарадник нашег листа г. Светозар Поповић-Заре, — практикант Упр. града Београда, постављен је за писара II класе Начелства окр. Пожаревачког, а одма затим по својој молби премештен је за писара крагујевачког начелства. Ми се радујемо његовом заслуженом унапре^ењу и срдачно му честитамо. Настало је пећ и друго иодугође, а неки среоки начелници нису нам измириди претплату пи за прво. Ми их молимо да по постојећој наредби Господина Министра што пре пошаљу дуг, јер и уредништво има своја илаћања која се не одлажу.

На наш иозив у прошлом броју, већ су пам неко.шко љих послали овоје радове за наш лист. Влагодарећи овима на одзиву, ми ое надамо да ће ое и остали на тај начин одужити уредништву.

ЦЈТАМПА КРАЉ. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ОДГОЕОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИТл - ТЕЛЕФОН БР- 296.