Policijski glasnik

СТРАНА 340

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 43

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ Т Р А Ж И С Е Драгутина ВесовиКа, кројачког ученика, тражи кварт теразиски, актом Бр. 863 1. Ои је побегао 17. ов. м., од свог брата Живојина Весовића, кројача овд. незнано где. Њему је 12 год. омален, лица округлог, косе смеђе, очију плавих. Од одела имао је на себи капут сако црни, панталоне кариране, на глави астраганску шубару, на ногама ципеле. Моле се све полициокс власти да живо потраже Драгутина, и упуте Управи града Београда, с позивом на Број 31.055. Ђор^а Столића, електротехничара, из Беле Паланке, тражи начел. окр. Пиротског, актом Бр. 7.628, исти је отишао од своје куће незнано где, оставивши свога оца Стевана Столића, немовна и остарела, без икаквог издржавања и надгледања. Њему је око 28 год., средњег је стаса, очију црних, дугих образа, црнпураст у лицу. Нађепог треба упутити начелству округа гшротског, с позивом на Бр. 7.628. Костандинка — Дина кћи пок. Нроке Цакића, из Власотинаца решењем првостепеног суда лесковачког од 17. октобра ове године, Бр. 14.349, стављена је под суд и притвор за дело крађе, али је она побегла из Власотинаца незнано где. Костандинки је 2 5 — 27 год. стаса је омаленог. лица смеђег, више плаво, косе смеђе, кестењаве; очију плавих, носа приметно шиљатог. Моле се све полициске власти, а општинским се препоручује, да Констандинку патраже у своме кругу, и нађену спроведу првостепеном суду лесковачком, с позивом на Бр. 14.349. Власти ближе Београда, могу је спровести и Управи гр. Београда с позивом на Бр. 31.701. Драгоиира, сина Ранва Рогљића, из Чајира, среза трстеничког, који је отишао незнано где од своје куће пре месеп дана, тражи начел. окр. Крушевачког, актом својим Бр. 10.951. Њему је 16 год., добро је развијен, смеђ, лица чиста, очију смеђих. Од одела однео је иа себи антерију и прслук сукнени, кошуљу и гаће памучне. Моле се све полициске власти, а општинским се препоручује, да Драгомира живо потраже, и нађеног спроведу начел. окр. Крушевачког, с иозивом на Бр. 10.951. (УБр. 31.716.) Боагидара Јовановика, шегрта Радована Лукића, бакалина из Београда, у улици Видинској, тражи кварт палилулски актом Бр. 95 3 0. Исти је напустио свога газду 3. пр. м. и негде отишао. Њему је 15 год., омалеи је, сув, црномањаст, на десном образу пегав, н-а врату има младеж. Био је одевен у немачком оделу, иа ногама је имао ципеле. Иађеног треба упутити Управи гр. Београда с познвом па Бр. 31.414. Стевану жену Нилорада 'Косића, тежака из Велике Дренове; ср. трстеничког, која је 18. пр. м-ца врло рано отишла од своје куће, па се више пије ни вратила, тражи начелство окр. крушевачког актом Бр. 1 1.267. Она је средњег раота, лица смеђег, носа подугог, образа дугих, зуба покварених; од одела има на себи антерију, сукњу Фланерску, на ногама опанке.

Моле све с-е полиц. власти, да Стевану пограже и нађену спроведу начелству округа Крушевачког с позивом на Бр. 1 1.267, или Управи града Београда Бр. 3 1.98 6. Анђелка АџиКа, из Ужица, тражи начелство округа ужичког актом Бр. 11.137. Исти је осуђен пресудом чачанског првостеиеног суда од 12. јуна ове год. Бр. 1 6.343 за крађу, поред казне затвора, који је издржао, и на једну годину полициског надзора и за то време губитак грађанске части. Пошго је Анђелко отумарао, у намери да избегне издржавање полициског надзора, моле се све подициске власти да Анђелка живо потраже и нађенога подвргну издржавању овог надзора и о томе известе начелство ужичко.

П 0 Т Е Р Е Миленко ЈоксовиЦ тежак, из Здравковића округа ужичког, решењем црвосгепеног суда ужичког, стављен је иод суд и у притвор, а да му суди поротни суд, због извршене опасне крађе. Исти Миленко побегао је из притвора првостепеног суда ужичког. ХВему је 17 год. и 8 месеци, средњег стаса, у лицу црномањаст, роав, у оделу сељачком; на глави је носио шајкачу. Моле се све полициске власти да Миленка живо потраже ; и нађеног спроведу првостепеном суду ужичком, с позавом на Бр. 22.3 13. Власти ближе Београду могу га спровести и Управи гр. Београда с позивом на Бр. 3 1.430. Ненознати крадљивац, ноћу између 20. и 21. пр. м-ца; ускочио је у авлију г. Јелачића — Павловића, контролора железничке дирекције, и из отворене шупе украо је његовом момку, Божидару Трајковићу: 1 јесењи капут сако, полован браун Ооје, једне половне ципеле на Федере, један цепни сребрн сат, без горњег капка навија се кључем ; сат је био на гајтану. Крадљивац је на месту крађе оставио своје старе подеране ципеле, чешаљ гвоадепи и једну блехану кутију за палидрвца. Моле се све равне подициске власти а млађим као и општинским судовима препоручује се да живо потраже и крад!>ивца и покрађу, и нађене спроведу Управи града Београда с позивом на Бр. 31.412. Божидар Цветкови},, ћурчија из Пожаревца, који је у последње време живео на Убу, па одатле незнано где отумарао, има да се узмо на кривични испит за дело из § 2 32 крив. зак. код начелства окр. пожаревачког. Он је сгар 3 5 год., стаса средшег, косе смеђе, браду брија, бркова смеђих — малих и пуних, очију граорастих. Моле се све полициске власти, а ошптинским се препоручује, да Божидара живо потраже и, у случају проналаска да га спроведу начелству округа пожаревачког, с позивом на Бр. 14.085, (УБр. 3 1.763.) Ђорђе СтојковиЈ. — Миловановић, тежак из Ораовице среза Лесковачког, решењем прв. суда Лесковачког од 10. пр. м-ца Бр. 12.483, стављен је под поротни суд и притвор, са Петром Пешићем, олугом, из Дедине. Баре, због дела опасне крађе, но погпто је 'Ворђе негде отумарао и незна се где се налази; моле све полициске власти, да га у кругу своме живо |

потраже, и нађеног спроведу прв. суду Лесковачком с позивом на Вр. 14.685. Власти ближе Београду могу га спровести и Управи гр. Београда с позивом на Бр. 31.702. 'Борђу је 22 године, високог је раста, малих бркова црних, у опште црномањаот, црне косе, одевеи је био у гуњу и чакширама црне боје. Благоје СтефановиК, момак Јована М. Савића посдастичара из Београда, украо је своме газди у новцу 3'70, девет динара у еспапу и једаи полован зимски капут, па побегао. Њему је 19 година, стаса је средњег, косе смеђе, очију плавих, обрва смеђих. Од одела имао је на оеби: грао каиут, шешир црн, грао пантадоне и ципеле. Моде се све полициске власти, да Благоја потраже и спроведу Управи гр. Београда, с нозивом на Бр. 3 1.286. Милан Петровић, слуга Мила Стојановића, грговца, из Бабушнице, покрао је своме газди следеће ствари : пар одела, сако-капут боје каФе браун, панталоне и прслук зеленкасте боје, све на пруге, даље два пара ципела и то један пар нових, један шешир на чијој постави пише: <( Коста Божиновић и Син трг. Пирот," 3—Л пара кошуља, један унтерциг црвени, — па је некуда утекао. Њему је око 21—22 год. родом је из Врање, раста је средњег, црномањаст, сувоњав у лицу, на десној нози има рану од које рамље. Моле се све полициске власти а општинским се нрепоручује, да живо потраже крадљивца и покрађу, и нађене спроведу начелству окр. Пиротског с позивом на Бр. 7.757, (УБр. 3 1.524.) Ђорђе Јовановић, као кирајџија Драгутина Јовановића, надничара из Београда побегао је од истог и однео му пар чизама. 'Борђе је родом из Свидајнца, има му 20 год., црномањаст је, бркова малих црних, горња му је усна расечена испод носа, кроз нос говори. Моле се све полициске власти, а општинским се наређује да Ђорђа живо потраже и нађеног спроведу Управи града Београда, с позивом на Бр. 31.491. Ката, жена Младена Јовановића, циганина скитача, која се издаје и цод именом Марија и Стојна, решењем првостеиеног суда округа београдског од 18. Јула т. г. № 18.298 стављена је под суд и у притвор за дело из 5 252 кривичног зак., а решењем од истога дана под № 1 8.302 пустио је на јемство, да се до пресуђења њене кривице из слободе браии, — ну како је она отумарала негде без знања и одобрења овога суда, то је суд решењем својим од 17. октобра т. г. Л« 2 3.510 исту Кату на основу § 174 кр. пост. аопова ставио у аритвор, а како суд незна где се она сада налази да би је могао добавити и извршити своје пом. решење и како је могуће, да се она сада налази у скитњи но Србији или ако се налази и ван Србије, да ће прву згодну прилику употребити и у Србију се вратити — то прв. беогр. суд окр. београдског моли уредништво «Полициског Гласника" да овај Распис оштампа и обрати нажњу свима општинским властима за проналазак овога кривца — Кате, и да је у случају проналаска упуте надлежној полициској власти с позивом на распис прв. беогр. суда окр. београдског под Л« 25.510. Хптно је, јер кривица повлачи притвор.

Садржај: I. Службени део. — II. Стручни и научхи део: 1) О иследнику; 2) Ироститутке и крадљивице; 3) Скитнице. III. Поучно забавни део: 1) Незнани јунак; 2) Занисници из мртвог дома. — IV. Поуке и обавештења. — V. Службене објаве: 1) Тражи се; Потере.

ШТАМПА КРАЉ. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ОДГОВОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИЋ ДОСИТИЈЕВА УЛ БР- 14.