Policijski glasnik

СТРАНА 336 ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК БРОЈ 43

У иогледу свог ранијег живота, вели, да је одраотао у Угарској са скитачима — комсндијашима. Пре једно 10 година издвојио се је од нл1х, па је овде онде радио. О овоме није могао навести доказа. Карло је средљег раста, смеђих очију, црне косе, и по свом понагааљу изгледа да је сврнп1о основну школу. Моли се сваки онај , који би што о овоме човеку знао и његову слику познао, да то јави најближој полиц. власти или управи гр. Београда с позивом на Бр. 3 184 8.

КРИМИНАЛНЕ БЕЛЕШКЕ И ДОГАЂАЈИ У ЗЕМЉИ 4. октобра око 8 сати пре подне, Катарина четворогодишње дете Живка Марковића , из Руцке, среза посавског, окр. београдског, играјући се око ватре, запали хаљипу и толико се опече, да је умрла у највећим мукама. 5. октобра , код куће Тодора Лакићевића из Трпезе, ереза косаничког, биди су сватови. Некоме се пушка окине и на месту убије жепу

Живка Мишовића и рани Луку М. Радоњића, онд. Истрага је предузета. 7. октобра у подне, Ватко Д. Ватковић, из Великог Извора, убио је из^иушке Најдана Цаковића, онд. у међусобној свађи око потрице. Чиновник срески и лекар отишли су одмах на лице места ради истраге и секције. 8. октобра. Петронија Јовановића из Сикирице, округа моравског, напали су коцкари у механи сикиричкој и отели му 1000 динара.

из Горњана и још двојицом непознатих злпковаца, извршио је покушај убиства и разбојништва над Јованом Поповићем, свештеником из Црнајке, а за овим те исте но1|И разбојииштво над Јованом Костићем из Горњана. Начелство окр. крајинског, решењем својим од данашњег Бр. 7938, утврдило је, да је се Лука одметнуо испод власти и као такав чини казнима дела, па за то а на основу чл. 2. закона о хватању и утаман.ивању хајдука, позива Луку, да се у року од 15 — нетнаест — дана, од када овај оглас иоследњи пут у „Српским Новинама® изође — пријави најближој полицијској власти, која ће га упутити начелнику ср. поречког, с позивом на његов акт Бр. 6296 Ако се у остављеном року не пријави ма којој полицијској власти, начелство ће га пооле овог рока у смислу чл. 3 истог закона, огласити за хајдука и тада ће бити сваком слободно убити га. Бр. 7938. Из канцеларије начелства окр. крајииског, 10 октобра, 1903 год. у Неготину. НО ЈЕ 0В0?

УЦЕЊЕНИ ХАЈДУЦИ

Још нод 24. мајем 1900 год., решењем начелства округа подринског № 8259, оглашени су за хајдуке Тома Јевтић из Грачанице, среза азбуковачког и Милан Максимовић пз Горице, среза рађевског. Господин Министар унутрашњих дела, на молбу начелства окр. ужпчког поново наређује свима властима у земљи, а нарочито у окрузима: ужичком, рудничком, ваљевском и подринском, да обрате најстрожију пажњу на ове оглашене зликовце. Објављујући понова ову потерницу, уједно се грађанству јавља радгт знања, да сваки онај, који ове зликовце похвата или побпје или пак власти прокаже да их ова похвата, — добиће одређенуТнаграду за сваког од ова два зликовца по 5.000 динара.

Томи је 30 година/; раста виског, танковијаст, смеђ, очију плавих, бркова малих, без браде. Мплану је 32 године, раста високог, врло развијен, у лицу црномањаст, очију великих црних, бркова обичних.

У судском затвору у Блуденцу, у Аустрији, палази се ово лице, које се је лажно власти пријавало. — Он је изјавио, да ое зове Карл Фример, иснрава никаквих нема а наводи, да је рођен у Србији и да је овдашљи грађанин. Ближе податке о месту и времену свога рођења но ћс да каже.

ШТАМПА КРАЉ- СРП- ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ОДГОВОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИЋ - ДОСИТИЈЕВА У/1- БР. 14-