Policijski glasnik

БРОЈ 8.

У БЕОГРАДУ, СУБОТА 6. МАРТА 1904.

ГОДИНА ТШ

с //о о^Р ^Г* сло субгр суУ) су>-ј сууо с/>о асо .оуа оуа сууо о>с с/уо сос у/: с/>о с/>с осо с>&о ооо оуо с/х. о>? суу. с/у: су: • о/: оуј с/у. ^у/"- '.:ју. с//лх/. с//: су/' с//- сх/. с/>"- с/х. с-/х. о;'-: ПОЛИЦИЈСКИ глдснин СТРЈЧНИ ЛИСТ ЗА П0ЛИЦИЈ7 БЕЗБЕДНОСТИ И АДМИНИСТРАЦИЈУ ПОЛИЦИЈСШ И ОПШТИНСКИХ ВЛАСТИ

ОСО слс (УА су/. СХЛ' 05С' СУ/. СУУ". (УЛ (У/. (У/- ОУ. (У/. (У/. С//. (У/. суу. СУ/. (У/ ОУ. (У/. (У/. с//. СУ/. СУ/. (У/. ://. су/. СУ/ оу: суу. СУ/. (УЛ сус су/. С/у: с//. о/. С/У- су/: (У^: е//: С// 050 (УУР суу: СУ^ С/У5 с//-

УРЕЕУЈЕ 0ДБ0Р МИНИОТАРСТБА УН7ТРАШБИХ ДЕЛА

•/>0 УУР Ој ОП С/УР ОУ0 су/.' оуа ОУО (У/. ОУ с/у; СО-г ОУ: ОУ: 0>: с/у. С/У- С//г- (У/ . 0>. ОУ^ оео оу: ОСЛ О/: «/>-. ос/. с//. С/Л -ГУО с/У: 0>'. Оу: о /. о/: о /. о/: су/. с //. ОУ О/. С// о/. СУ /. ОУ. 1Ж О У С' СуУД С//Р »ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК« издази једашгут недељио. По иотреби биће и ванредних бројева. Претидата се шаље »Уредшштву Подицијског Гдасника« иди дотичиим окружним и среским вдастима, иди иа поштн. Ценајелисту: чиновпицима, званичнидима, ошнтпнским нисарима и остадим званичннцима у овшто, годишње 12, подугодишње 6 динара. Гостионичарима и механџијама годшцње 16, иодугодишње 8 динара. Жандармима годишње 8, иодугодипгње 5 динара, ну ови се по овој цени могу нретпдатити само преко својих командира нодицијских односно пограничиих одреда. Наддештвима у оиште 20 динара иа годииу. За ииостранство: годишње 24, иодугодигање 15 динара. Поједиии бројеви »Подицијског Гдасника« не иродају се. Гукописи не враћају се.

Г/уд (У/ С/У С// (У/ СУ/ У/ '//• (У/ С//: О/ О/т О^. СУ^ У/ СУ/Г (У^ О/ С/.> ?// У/ С/Л о/ с// ОУ СУ/ 'У/ су/ СУ^ О^ СУ> 'У-^ ОУ- О/ С/У СУ/ ОУ о/: о/ С//. с// у/ V С/У' ОУ У/:

СЛУЖБЕНИ ДЕО *-Ј-» Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашљих дела, а на сснову чл. 34. зак. о пословном реду у Државном Савету одобрено је решење истог Савета од 6. Фебруара ове године Бр. 859 које гласи: да се Апостол Кувелас, апотекарски помоћник у Крагујевцу родом из Једрене у Турској и поданик исте државе прими у српско поданство, заједпо са женом Јеленом и малолетним дететом Јованом, изузетно од § 44 грађанског закона, као дојакошњи српски заштићеник. Из канцеларије министарства унутрашњих дела, 22. Фебруара, 1904. г. у Београду.

РАЗГРУПИСАВАБЕ ОПШТИНА Указом Његовога Величанства Краља Петра I, одобрено је решење Народне Скупштине сазване у редован сазив за 1903. год., које гласи: да се села: Мала река, Зебица и Беласица у срезу расинском, округа крушевачког, по изјављеној желзи својих становника, одвоје од општине велико-шиљеговачке, и у заједници образују за себе општину »мало-речку« у истом срезу и округу. ца се село Д. Крушевица, по изјављеној жељи његових становника, одвоји од општине браничевске, у срезу голубачком, округа пожаревачког, и образује за себе „општину доњо-крушевичку® у истом срезу и округу. да се села: Деоница, Сијуковац, Вољавча, Црнча, Каленовац, Јошанички Прњавор, Горње Штипље и Доње Штипље, по изјављеној жељи њихових становника, одвоје од општине јошаничке, у срезу беличком, округа моравског, па села: Деоница, Сијуковац, Вољавча, Црнча, Каленовац и Јошанички Прњавор, да образују за себе »општину деоничку«, село Горње Штипље за себе „општину горњо-штипл>анску« а село Доње-Штипл^е да се прида „општини врановачкој к , све у истом срезу и округу.

да се села : Трбушница, Крушевица и Рудовци, у срезу колубарском, округа београдског, по изјављеној жељи својих становника, одвоје од општине трбушничке, па село Трбушница да образује за себе „општипу трбушничку", а села: Крушевица и Рудовци у заједници да образују за себе »општину крушевичку", у истом срезу и округу. да се села: Берчиновац и Локва, у срезу •заглавском, округа тимочког, по изјављеној жељи својих становника, одвоје од општине доњо-зуиичке и образују за себе општину „берчиновачку сс у истом срезу и округу. да се село Церовац, по изјављеној жељи његових становника, одвоји од општипе десиморовачке, у срезу крагујевачком, округа крагујевачког, и образује за себе „општину церова,чку сс у истом срезу и округу. да се села: Брњице и Велико-Село, одвоје и то: Брњица од општине иверске, а Велико Село од општине јаребичке, у срезу јадранском, округа подринског, па по изјављеној жељи њихових становника, да образују у заједници општшту »великоселску, сс у истом срезу и округу. дасесела: Обреновац, Срећковац, Планиница, Чиниглавци, Милојковац, Градиште, Суково и Јалботпна, по изјављеној жељи својих становника, одвоје од општине обреновачке, у срезу нишавском, округа пиротског, иа села: Обреновац, Срећковац и Планиница, образују у заједници општину „обреновачку сс ; села: Чиниглавци, Милојковац и Градиште да образују општину в чиниглавску сс ; »а села: Суково и Јалботина, да образују општину »суковску®, у истом срезу и округу. да се село Осмаково у срезу нишавском, округа пиротског, по изјављеној жељи својих становника, одвоји од општине црноклишке и образује за себе општину „осмаковску® у истом срезу и округу. да се село Шестигабор у срезу нишавском, округа пиротског, по изјављеној жељи својих становника, одвоји од општине каланске и образује за себе Општину »шестигаборску сс у истом срезу и округу.

да се село Трбуње, поизјављеној жељи његових становника, одвоји од општине блацке у срезу прокупачком. округа топличког, и прида општини нребрешкој у истом срезу и округу. да се села : Цикот и Ломница, у срезу левачком, округа моравског, по изјављеној жељи својих становиика, одвоје од □ пштинб рековачке и образују за себе »општину цикотску® у иотом срезу и округу. да се село Кумани, по изјављеној жељи његових становника, одвоји од општиие кисељевачке, у срезу рамском, округа ножаревачког, и образује за себе »општину куманску" у истом среву и округу. да се село Илино, но изјављеној жељи његових становника, одвоји од општине бољевачке, у срезу бољевачком, округа тимочког, и да образује за себе општину „илинску" у истом срезу и округу. да се села: Велико Крчмаре и Мало Крчмаре, по изјављеној жељи њихових становника, одвоје од досадашње општине крчмарске у срезу лепеничком, округа крагујевачког, па да село Велико Крчмаре образује за себе општину „велико-крчмарску", а село Мало Крчмаре да образује општину „мало-крчмарску сс у истом срезу и округу. да се села : Горњи Дубац, Доњи Дубац и Томишница, по изјављеној жељи њихових становника, одвоје од општине каонске, у срезу драгачевском, округа чачанског, и образују у заједници засебну општииу „горњо-дубачку® у истом срезу и округу. да се село Топоница, по изјављеној жељи својих становника одвоји од општине мосњанске, у срезу поречком, округа крајинског, па да образује за себе »општину топоничку„ у истом срезу и округу. да се село Србово, по изјављеној жељи његових стаиовника, одвоји од општине буковчанске, у срезу неготинском, округа крајинског, и образује за себе општипу »србовску" у истом срезу и округу. да се Ново Село, по изјављеној жељи његових становника, одвоји од општине белопаланачке, у срезу белопаланачком, округа пиротског, и да се прида општини мокрањској у истом срезу и округу.. да се села: Гувниште, Јарнне и Лисина, по изјављеној жељи њихових ста-