Policijski glasnik

СТРАНА 192 ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК ВРОЈ 24 и 25

Поред Драгића на слици је и 'Борђе, који је сада у притвору, ну како су апсанције (( сигурни у чувари иритвореника, није искључена могућносг да ће и он ускоро иобећи и тиме направити посла и мирном становнинтгву и полицијским органима.

ПОЗИВ НА ПРЕДАЈУ Решењем начелства округа чачаноког од 11 јуна, тек. год, Бр. 66.15 утвђено је, да ое Живан Јовичић, бив. слуга из Граба, ореза 1 Слику смо добили од г. Тих. А. КостнКа ср. начелника, који га је сликао у априлу ове године. 2 Који је механџија сигурно нашао ког послапика да интерпелише министра, што му се иатура »Полиц. Гласник.*

нетто његовим отрахом од смрти, а негато хитрином жандарма који су га гонили. Вели да је оамоубиство хтео да изврши с тога, што је неорећан у овојим операцијама. Новици ово није први оглед на овом пољу. Он је још 1901 год. осуђиван за опаону крађу, извршену г. Бори Орешковићу, адвокагу овд. Тада је утврђено, да је новица поред ове крађе покрао [I неке ствари г. Светозару Стефановићу, реоторатеру на железн. отаници, код кога је служио, као и келнеру Јоци ГаубиЈу. са којим је служио.

При ходу клати се на једну и другу страну. Горње ФотограФије представљају Хаоа и његову љубазницу Елзу Вернер, из ФранкФурта на Мајни. Обоје лутују по овој прилици заједно. Пошто има изгледа, да оу Хас и љубазница ј му побегли амо на исток, то на молбу хеоеноког држ. тужиоца износимо њихове фотограФије, обраћајући властима пажњу на ова лица, која у случају проналаска треба опровеоти Управи града Београда. У данашњем броју доносимо слику министра унутр. дела г. Стојана М. Иротића. Из узрока, које омо изложили у огшоу г. Протићеве биограФије, ниомо могли остварнти намеру, да слику донесемо уз 1 број од ове године, те да на крају године при повезу буде сдика министрова на првом меоту у повезаној књизи. Да би ово ипак постигли, ми смо оотавиди пооледњи лиот празан. Претплатници који повезују Полицијски Гласник, нека имају ово на уму, те да први и последњи лиот овога броја пренесу пред 1-ви овогодиитњи број.

драгачевског, одметнуо испод ово земаљских вдаоти у намери да оамовдасно живи и казнима дела чини. У смислу чл. 2. зак. о хватању и утамањивању хајдука, начелство позива Живана да се у року од 15 дана, рачунајући ол 16, ов. мца. нријави најближој полиц. власти која ће га упутити помен. начелству Ако у остављеном року ово не учини, начелство ће га на оспову чл. 3 иоменутог закона огласити за хајдука. Живан је стар 19:год., раста је средњег, добро је развијен, омеђ је, уопште, говори кругшим гласом.

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА Новица Вулић., бив. келнер и поргир. родом из Милутовца, ор. трстеничког, окр. крушеваског, стар 21 год., — то је лице чију слику овде изнооимо. Он је иоћу између 18. и 19. априла тек. год. ушао у кућу Матије Ненадовића, ноћног стражара у таковској уцици бр. 62, и из собе у којој су спавади Милутин Ранковић, обућароки радник и Милан Младеновић, надничар, украо Мидутину цео пвр одела, врокапуг, цииеле, шешир , дуваноку кутију и новчаник , а Милану оахат с данцем, па је с тим стварима непримећено изашао и отишао, и ко зна да ли би и био иронађен, да није у иотом дворихпту изгубио своју фотографију, по којој је утврђено да је он извршио ову крађу. Када оу сутра дан полициски органи наишли на њега и повијали га, оп је стао бежати доле ка Дунаву, па видећи да ће бити ухваћен, загазио је у Дунав и покушавао да с-е закоље, у чему је спречен

И по издржаној ооуди он ое опет одао овоме старом занату. Тако пре 6 месеци у каФани код „Нове Владе" просекао је једноме своме пијаном другу цеп и дигао му новчаник. Добро га је заиамтио због ових његових оиерација и кафеџија код (( 3латне лађе," где је иосле овога био неко време портир. Према овоме за њега се може рећи да је ое крађи стално одао, и да је поотао профеоионални лопов, оа којим ће влаоти и даље имати посда, због чега и износимо његову ФотограФију. Новица се оада налази пред судовима ради полагања рачуна о овоме пооледњем подвигу, који му иије иопао за руком и због кога је хтео и овог драгоценог живота да се диши. Првостепени му је суд већ изрекао своју преоуду — две године затвора и годину дана полициског надзора.

СКРЕЋЕ С Е ПАЖЊА Фриц Хас, — сопственик винарске радње Фриц Хас и комн. у Мајнцу, задуживши се на преваран начин великим сумама, побегао је негде у свет. Његов је лични опио: отар 37 год., висок 1-70 м. отаоа дежмекаотог, косе црне, бркова црних, средњих, лица правилног, при дну ширег, боје лица здраве, нешто бдеде, чела високог.

Међутим, 31. маја ове год. Драгић је понова обивши притвор побегао са оковима, те је овај дрски зликовац већ трећи пут у овој години, које из оудоког а које из полицијоког притвора из Лознице побегао, те је тиме задао огроман пооао полицијоким властима, те сви орески пиоари већ по трећи пут у овој години стоје на ратној нози и дангубећи вијају га по потери. Сад га, ево већ окоро 2 0 дана на све стране траже сви полицијски писари ореза рађевског. Да би се одакшадо тражење овог зликовца, ми доносимо слику Драгићеву 1 јер је он, само с тога, што га нико из окодних срезова није познавао, могао комотно 9. ов. м-ца отићи јавно у сред дана преко Каменице (ср. подгорски) у Ваљево, ту преноћио у једној сељачкој механи, 2 сутра дан купио оружје и понова се вратио у своје родно место Брасину, наравно у намери да чини зла дела. Драгићу је 27 год. раста је високог, кошчат а крупан, плав, кратких пдавих брчића, обријан, има велике смеђе обрве. Од одела има на оеби уске чакшире од сукна, гуњ од шајка, мали гуњић са израдом такође од шајака; на глави шубару на ногама опанке и тоздуке. Од оружја има: малу пушку острагушу, револвер и два реда Фишектора. По извешћу Драгић је виђен 10. ов. м-ца близу школе костајничке, која је на граници јадранског и рађевског среза.

ШТАМПА КРАЉ. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ОДГОВОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИЋ - ДОСИТИЈЕВА У/1. БР- 14.

1