Policijski glasnik

СТРАТ1А 232

БРОЈ 30

је средњег, коое црне, образа дугих, у дицу рошав, чела обичног, обрва црних, нооа умереног, бркова смеђих, уста умерених. Љубомир Гајић је родом из Биновца окр. смедеревског. Осуђен је на 20 год. робије у тешком окову због разбојништва. Има му 29 година, стаса је средњег, коое црне, образа округ.шх, чеда широка, обрва, очију и бркова црних, носа широка, уста умерених. Андреја Радичевић је родом из Горљег Штипља, окр. моравског. Осуђен је на 20 год. робије у тешком окову због више казнимих деда и јатаковања хајдуцима; ово му је друга осуда. Има му 34. год. стаса је високог, косе смеђе, образа округлих, чела обичног, очију, обрва, бркова и браде омеђе, уота умерених, носа правидна. Светозар Ранисављевић је родом из Ауотро-Угароке, али је живио у Шапцу. Ооуђен је на 20 год. робије у тешком окову због пет дела крађе стоке на опаоан начин ; ово му је четврта осуда — поврат. Има му 3 5. година, стаса је средњег, косе црне, чела широка и намрштена, обрва и очију црних, образа дугих сувих, носа правилна, бркова и браде црних и прооедих, уста умерених; просут је о леве стране и ноои утеге. Позивају се ове полицијске и општинске вдасти у земљи, да ове одбегле осуђенике најживље потраже у своме кругу и нађене под јаком стражом спроведу управи београд. казн. завода, с позивом на Бр. 8171. или управи гр. Београда с позивом на Бр. 23.874. Радисав Пантжћ. из Кличевпа, који је решењем дежурног судије пожаревачког првостепеног суда од 30. јуна тек. год. Бр. 31499 стављен под поротни суд и у притвор за извршену опасну крађу отоке Ивану Станојевићу из Кличевца, приликом спровођења побегао је и до данас се није могао пронаћи. Радисав је стар 26 год. средње величипе, широких прса, добро развијен, црномањаст, без браде, обрва и брково црних, косе црне, доста густе, недостатака никаквих нема. Од одела има на себи чакшире од црног шајка оа гајтаннма на џеповима и преко тура, гуњац од шајка такође оа гајтаном, кошуљу од полупамучног платна, прслук иопод гуњца од црног штоФа, па ногама опанке штављене са широким кајишима. — Позивају се све полиц. власти да Радиоава живо потраже и нађеног спроведу иоледном судији пожаревачког прв. суда с позивом на Бр. 31 499 или Управи гр. Београда с нозивом на Бр, 2341 1. Т РАЖ И С Е Живојин Митровић, из Слепчевића, ор. мачванског, окр. подринског, који је служио код браће Ђокића, абаџије у Ваљеву, напустио је службу пре времена и отишао незнано где. Њему је 18 година, раста је оредњег, косе смеђе, образа дугих, обрва и очију црних. Начелство окр. ваљевоког, актом Бр. 7400, распиоује овим свима полицијским и општинским властима, да га у кругу своме потраже и пронађеног њему упуте. (УБр. 24250). Милана Радојчића, бив. шегрта у радњи Матића и Солдатовпћа, кога је нестало 1 3 тек. месеца, тражи кварт теразијскп актом Бр. 8119,

Милан има 14 год., оредњег је стаса, смеђ, у сукненом је гуњу, штофаним панталопама оуре боје, оарачким опапцима и слампим шешпром. Пронађеног Милана треба упутити Управи гр. Београда с позивом на Бр. 23 5 12. Милана Јовановића, борберског шегрта, сина Лене Јовановић, из Крагујевца, несгало је јеш пре 1 1 / г год. и до данас ое о њому нпје могло ништа сазнати. Неотали Милап нма 17 год,, раота је средњег, очију црних, нооа малог; веђа дугих, чела ниска, коое црие. На носу има белегу од огреботнна. Ако ко ма шта зпа о овом Милану, молп се да то достави начелству округа крагујовачког с позивом на акт Бр. 1 1 570, или управи гр. Београда с иозпвом на Бр. 24272.

ИЗ П0ЛИЦИЈСК0Г А/1БУМА Васа — Васко Лукић, земљоделац из Љубаве ср. расипског, окр. крушевачког, који ,е већ осуђиван за крађу, од нре пеколико година прогласио је себо за локара и као такав тумара од села до села. Чим дозгта да у кући каквог доброг домаћипа има болесника, он се јави и погоди ое да болеоиика излечи. Обично у кући домаћина, код кога се натури за лекара проведе, неко кратко време, док изузме неку суму новаца, па га онда одмах нестане. Тако је прошле и ове годино лагао иарод по Надрљу и Жупањевцу ореза левачког, и том приликом «лечио 8 је дете и жену Светозара Стефановпћа, из Жупањевца

и у његовој кућп пробавио иодуже. Кад га је домаћин као варалицу одбио у априду ове годиие, он је ноћу између 2 9 и 3 0 истог месеца разбио једну зграду у авлији Светозаревој, затим разбио и сандук и из истог украо 928 дин. у банкама и дукатима. — Од покрађепог новца среока власт нашла је код његове фамилије 60 дин. у злату и 470 дин. у банкама; Васа је већ

био побегао. Но пре два дана дошао је у Рековац и јавио се сам начелнику среском, али као сваки (( погатен в човек подпоси рачун, да је ово годипе од лечсња зарадио 4000 динара. Васко јс нрепредена лопужа н варалица, о тога износимо његову слику и мо.шмо све полицпјске и оиштипске власти, да што год у овоме кругу сазнаду о ње.му, одмах доотаве пачелнику ореза левачког, који над њим води кривичну истрагу. ИЗБАЧЕН Л Е Ш У Паланци (Аустро-Угарској) избацио је Дунав један леш проседог човока у орпоко-народном сукнепом оделу, са црнпм опанцима на ногама. Лекарским прегледом и полицијским увиђајем утврђепо је, да је ово леш човека од својих 60 год., и да јс утопљеиик лежао у водн око две недеље, трагова насилне смртн иема; лик му је тако искварен да се више ие може раонознати. Обраћа се пажња свима полицијским властима на овај лош чија идентичност још није утврђена. Акт Уираве града Београда Бр, 22180.

НАРЕДБА 0 САВСКОМ ПРИСТАНИШТУ Услед тога, што јо савоко пристаништо према радовима, који се иа њему обављају, веома окучено, задржавању на њему лица, која ие путују и улажење и излажење из дађе пре датог знака за то, смета и полиц. и царипским органима у вршењу њихових дужности. Да би се то отклонило, а и у интересу јавно оигурнооти и предохрапе од несрећних случајева — Управа гр. Београда на основу | 326. крив. закопа издаје ову Н А Р Е д в у: 1.) Путницима је строго забрањен прелаз на мост и штек као и улазак у лађу пре но што се за то да знак звоном са лађе; 2.) Онима. који испраћају или дочекују путнике, као и свима другима, који не путују, забрањен је прелаз па моот и штек а тако иото и улазак у лађу. Од овога се изузима бродарско и службено особље, као и они, који за то имају нарочиту дозволу Управе гр. Београда или одобрење комесара савоке нолиције. 3.) Иосде дагог знака за полазак лађе, не може впше нико у лађу улазити без дозволе комесара савске полиције и заповедника брода. Ко поотупи против ове иаредбе казниће ое но § 326. крив. зак. од 1. до 20. дана затвора или од 10 до 150 динара. Од Управе гр. Београда 15. јула 1904. г. Бр. 243 10.

ИСПРАВКА 1. У прошлом 29. броју на стр. 224, нашег листа, а у изнетој потерници за побеглим осуђеницима, погрешно је изнето да оу они отели пушку пибодијеву и 4 метка од жандармеријског каалара, јер оу исту пушку и метке побегли осуђепици отелп од чувара казненог завода, — што се овим исправља.

2. У прошлом 2 9. броју погрешком слагача иопретуран је слог потернице о побеглим ооуђеницима, због чега у данашњем броју понова донооимо целу потерницу са сликама, онако, како је требало у прошлом броју да пзађе.

цјтампа нраљ, срп, држарна штампарија

одговорни уредник н. димитријевић - доситијева ул. бр. 14-