Policijski glasnik

БРОЈ 6. и 7. У БЕОГРАДУ, НЕДЕЉА 27. ФЕВРУАРА 1905. ГОДИНА I. Ф ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК СЛУЖБЕНИ ЛИСТ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊНХ ДЕЛА \/\-'"\^ , -'"-^^-^\^^'"'-/\^\^-^\/\^^чТх*\^^\?\?\Т\Т\^\Т\Т--^\^\^\/\7х7\7\7\/"-^\Х\/\7\^\/\Ј-\7\^Л?\/"\7\Т\Т\/\Т-^\^\/\/\/\Т\Ј\^\^-'^-^\/--^\^\^\7\^^ Т._Т,ЈТ._Т-_Т^Т,_Т_Т,_Т^Т^Т Ч Т._Т-_Т.^\,Т_Т.,Т Ч ,Т,_У._Т, Ј Т,_Т,,Т,_ТЈТ^Т^Т^Т Ч ^^^Т^Т,_Т^,^_Т_Т Х _Х-Х^__Т^Т^\^,Т,Т,^^'",Т,,7^.^',?\,^_^_Т.Т_ТТ'.* 4 „ПОЛИУИЈСКИ ГДЛСНИК" издази једанпут, а према потреби и више пута иедељно. Претпдата ее полаже у нанрвд, и то најмање за нола године, код свију иолицијских власти, и износи: 20 динара на годину за државна и општинска надлештва, а за све друге претплатнике у опште 12 динара годишње За иностранство: годишње 24, полугодишње 12 динара у злату. Поједини бројеви „Полицијског Гласника" не продају се. Рукоииси се не враћају

СЛУЖБЕНИ ДЕО «*» Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу чл. 34. зак. о пословном реду у Државном Савету, одобрена, су решења истог Савета од 8. Фебруара ове године, која гласе: да се Гедеон Радуловић, овдашњи магистар Фармације, родом из Сомбора у Аустро-Угарској, и поданик исте државе, по његовој молби прими у орпско поданство, заједно са женом Катицом, изузетно од § 44. грађанског закона, пошто је поднео уредан отпуст из дојакошњег поданства, и да се Филип Л. Ненезић, практикант Управе вароши Београда, родом из Подгорице у Црној Гори и поданик исте кнежевине, прими у српско поданство заједно са женом Маријом и малолетним сином Луком, изузетно од § 44. грађанског закона, пошто је поднео отпуст из дојакошњег поданства. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 15. Фебруара 1905. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Иетра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а по саслушању Министарског Савета, решено је да се: Богољуб Вучићевић, секретар прве класе начелства округа нишког : Драгољуб Пантовић, писар прве класе среза врачарског; Чедомир Јањић. вршилац дужносги писара срева колубарског, округа ваљевског, у рангу писара начелства прве класе; Живко Плећевић, писар прве класе начелотва округа подринског ; и Ђорђе Д. Павловић, писар друге класе начелства округа моравског, на основу §76. закона о чиновницима грађанског реда, отпуоте из државне службе. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 17. Фебруара 1905. г. у Београду.

Његово Величанство Краљ Иетар 1. благоволеоје, на предлог Министра унутрашњих дела, поотавити: за секретара друге класе начелства округа нишког Милорада Матлћа. писара прве класе среза ужичког ; и за писара друге клаое начелства округа крајинског Чедомира Ж. Марииковића, свршеног правника и практиканта канцеларије среза врачарског. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 19. Фебруара 1905. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а по саслушању Министарског Савета, решено је: да се д-р Јован Ђокић, Физикус округа топличког, на основу § 70 закона о чиновницима грађанског реда, стави у отање покоја, с пензијом, која му по годинама службе припада. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела,, 19. Фебруара 1904. г. у Београду. Његово Величанство Краљ Петар I. благоволео је, на предлог Министра унутрашњих дела, поставити: за Физикуса округа тоиличког др. Живана Јашића, лекара среза мачванског, округа подринског. Из канцеларије Министарства уиутрашњих дела, 19. Фебруара 1904. г. у Београду. Указом Његовога Величанства Краља Петра Т., на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу § 6. закона о местима у Србији, решено је: да заоеоци села Брусника : Црна Река, Котлови, Ратори, Плочник, Остатија, Планиница , Коритник, Крњан , Гужвићи и Оцртен, оонују ново село под називом : Коритник; и да се меото Градац, заселак села Дајића, прогласи за село под истим именом, — по изјављеној жељи њихових сељана, с тим, да ова оела оотану и даље у еаставу

ошптине остатичке , среза моравичког, округа чачанског. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 17. Фебруара 1905. г. у Београду.

Указом Његовога Величанотва Краља Петра I. одобрено је решсње Народне Скупштине, сазване у редован сазив за 1904. год., које гласи: »да се Д-ру Ђури Кустудићу, лекару из Врања, уважи у године указне службе време које је провео као лекар у Црној Гори, и то : 1. од 1. јануара 1886. године до 1. априла 1893.године, као Физикус никшићске и подгоричке облаоти ; и 2. од 1. маја 1900. године до 1. јула 1904. године, као Физикус ријечко - црмнички, с тим, да за ово време уплати улоге Управи Фондова за чиновничко-удовички фоид , ако то до сад није учинио«. Из канцеларије Министарства унутрашњихдела, 19. Фебруара 1905. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Иетра Т., на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу чл. 4. закона о административној подели Краљевине Србије, решено је: да се село Риљци, које сачињава општину за оебе, под називом опгатина риљачка, по жељи својих сељана, премести из среза трстеничког, округа крушевачког, у срез левачки, округа моравског. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 17. Фебруара 1905. г. у Београду.

Његово Величанство Краљ Петар I. благоволео је, на предлог Министра унутрашњих дела, поставити: за начелника треће класе среза подгорског Радована Филиповића, вршиоца дужности начелника истога среза, у рангу секретара начелства друге класе ; за вршиоца дужности начелника среза заглавског, у рангу секретара начелства друге класе, Тешмаиа Николића, вршиоца