Policijski glasnik

СТРАНА 112

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 13

отац, ои оде у Земун и измири и агента и каФеџију, те они од тужбе одуотану. Прошле јеоени и зиме извршио је у Београду више превара, махом путем писама. Тако је на рачун г. Н. 3., народнога нооланика, дигао хотелијеру код 0 Париза п 60 дин. а хотелијеру код (( Национала» 40. Напише им писма, тобож од стране тога пооланика, којима се моментано тражи извесна сума новаца, па им после преда и новац прими.

Никода ТуциК , из Плавне, притвореиик среза брзопаланачког, ноћу између 21. и 22. пр. м-ца побегао је из притвора, проваливши зид на среској апсани. Он је стар 16 година, стаса средњег, коое црне, лица плава, надувена у оделу је од белог сукна, на глави носи црну шубару а на ногама опанке. — Позивају се све полиц. и оиштинске власти да Николу потраже и у случају нроналаска спроведу начел. среза брзоиаланачког с позивом на Бр. 2338. — УБр. 10390.

Да би што боље успео, најпре се добро инФормише о односима оних у чије име пише и онима којима пише. На овај је начин преварио једнога трговца на Врачару, па кафеџије код «Орача», „Гргеча" и ((Такова 8 . Поред свег трагаља београдске полиције за њим, он је успео да два месеца остане прикривен код једне своје милоснице — певачице — излазећи. у варош само у згодпим моментима да изврши смишљењу иревару. Но када је пре неколико дана отишао каФеџији код „Космајца 9 , да за рачун једног овд. ракиџијског трговца и каФеџијиног сродника по спремљеном пиому дигне 60 дин., каФеџија га је према ранијој обзнани полицијских органа познао и предао једном жандарму, а овај Управи гр. Београда. Моле се све полиц. власти да акта несвршених кривица ове препредене варалице ако их где има, пошљу Управи гр. Београда, која по његовим многим преварама води и леђење, а и приватна лица, која је Аничић преварио и оштетио, позивају се да се са својим тужбама обрате Управи Београда. Ж. Л. П 0 Т Е Р Е Драгутин Петковић, ковач по занимању, стар 18 — 20 год., средњег стаса, плав, одговара код начелника сре.за алексиначког за опасну крађу. Пошто је Драгу-гин у бегству, то срески начелник. моли све полицијске власти да га у својим домашајима живо потраже и пронађеног њему стражарно спроведу с позивом на Бр. 319 3.

Порог Габор, аусто-угарски војни бегунац, стар 2 7 год., раста средњег, дежмекаст, косе и обрва црних, очију граорастих, бркова великих риђих, говори мађарски и помало немачки, на једној руци има жиг С( К. 8. 1897»; он је по решењу команданта дринске дивизијске области имао да се спроведе у Краљево на стално становање, и побегао је 20. ов. м-ца из ходника општине ваљевске. — Нозивају се општииске и полицијске власти да овог сумњивог бегунца живо потраже и у сдучају проналаска спроведу начел. окр. ваљевског с позивом на Бр. 2970. — УБр. 1077 1. Милева Н., служавка, родом из Јагодиие, стара 40 — 4 5 год., раста високог у лицу плава, забрађена плавом шамијом, 25. пр. м-ца извршила је крађу разних ствари својој газдарици г-ђи Једени Марковић, удови, из Београда, и то : један зелен јорган опшивен роза чаршавом, један јастук, роза чаршав, бели астадски чаршав, две кухинске беле крпе и једно парче сапуна — све у вредности 3 0 дин., па је са покраденим стварима побегла незнано куда. Позивају се општинске и полицијске власти да Милеву потраже и у случају проналаска спроведу је са нађеним стварима Управи града Београда с позивом на Бр. 11012. Никола Девечарски, бив. слуга из Сремчипе, родом из Београда, решењем првостепеног суда за округ београдски стављен је под оуд и у нритвор за опасну крађу, извршену прошле године Милану Јовановићу, терзији из Сремчице. Пикола је илав, ћосав, висок, жуте косе, буцмаст, стар до 1 9 год. у сељачком оделу. — Позивају се све полиц. и општинске власти да крадљивца, који је у бегству, живо потраже и нађеног спроведу поменутом оуду с позивом на Бр. 31 5901904. — УБр. 10661.

Јован КовиниК, калфа бакалски, родом из Сићевца, стар 16 год., окривл.ен је у Београду за поткрадање свога газде Митра Вуковића, трговца. Када је спровођен кварту побегао је испред жандарма. — Позивају се све полицијске и општинске власги да Јована потраже и нађеног спроведу Унрави Београда с позивом на Бр. 11193, Непознати лопови ноћу између 27. и 2 8. прош. м-ца обили су позадна врата на дућану ЈКивка Матића, трг. на Цвегном Тргу у Београду и из отворене фијоке украли до 120 дин. у разној монети. — Позивају со све нолицијске и ошнтинске власти да за крадљивцем предузму тражење и у случају проналаска опроведу га Управи Београда с позивом на Бр. 1 1353. Михаило Шонда, књиговођа трг. радње Милана Живковића и комп. 3 0. марта тек. год. по иодне побегао је са 6000 дин., колико му је била дала његова Фирма да исплати неким овд. новчаним заводима. Михаидо је родом из Београда, стар 26 год. средњег — више мадог раста, риђ, риђих п горе повИјених бркова, косе риђе, брије се. Од одела имао је на оеби сако одедо грао, па штраФте, црн врскапут и црн подуцилиндер.

Он је прошле године био проневерио К Рауману, овд. трг., 1 1.000 дин., ади је по потерници ухваћен у Трсту и враћен у Београд, но господар му је оироотио, те му је тако дата прилика да ионово учини проневеру. Позивају се све полицијске и општинске власти, да за Шондом предузму најживље тражење и у случају пронадаска спроведу га Управи Београда о позивом на Бр. 1 1 425. Иаграда је ономе ко га ухвати 500 дин

ПРЕСТАЛА ПОТРЕВА Преогада је потреба за тражењем Траила Негрића, чију смо потерницу изнеди у 10. и 1 1. броју овог лиота, иошто ое исти предао среској власти у Бољевцу. — УБр. 10164.

ургдшк, пушан ЈЈлимтшЋ.

Штампа 1^раљ. Срп. Држазна Штампарија