Policijski glasnik

СТРАНА 58

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСИИК

БРОЈ 6

унесене у закунно добро, по § 686. грађанског закона, служе закунодавцу као залога, и што је жадитељка решењем кварта упућена, да докаже прече право на ствари без обзира на залогу закуподавца, — па је с тога одлуком својом од 21. децембра 1905. године Бр. 9034. одобрио решење Министрово. м. В.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ • •*» ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА 27. пр. меоеца ухваћен је у Београду овај Александар Милојковић, звани „Санда баругџија" проФеоионални коцкар. * Он је тога дана у зору дошао смедеревоким друмом и поред ђерма прошверцовао два пара пилића, не плативши трошаринску такоу. Кад су га на тркадишту ухватили и цривели кварту палилулском, он је изјавио да ое зове „Младен Вучићевић," да је родом из Ка-

У 1903. години био је од отране јагодинског првоотепеног суда ооуђен на 10 мооеци затвора због крађе, а полицијоки је више пута кажњаван. Пооледње време вели да је провео по Бугарокој : Софији , Пловдиву, Варни и другим местима. Пошто његова слика раније није изношена у ((Полицијоком Глаонику," то је оад објављујемо и скрећемо пажњу свима полицијским и општинским влаотима на његово кретање. Нарочито треба извидети : да није где учинио какво кривично дело, јер је то врло вероватан разлог што крије овоје име. Тако је он и раније једном приликом — када је био ухваћен у Књажевцу — казао лажно име као «Милан Јапковић ,» те је на тај начин ооујетио потерницу, која је за њим била на све отране послата. Извештаје о њему треба слати Уирави гр. Београда, где се налази на издржавању истуиног затвора, с позивом на Бр. 2 300.

луђерице у ср. врачарском и да је дошао да прода два пара пилића. Пооле је изјавио да у Калуђерици не живи, већ да је радио као надничар у Крагујевцу и Смедереву, а у Калуђерици је само купио пилиће, да их у Београду препрода. Том прмликом при њему је нађена и једна мушка кошуља, још мокра, коју је украо из нечијег дворишта при улазу у варош, где је сигурно била обешена ради сушења, а за коју је изјавио да ју је нашао у снегу. 'Гек кад је спроведен у Управу града Београда на издржање дооуђеног му затвора, познат је као коцкар, што је он дуже одрицао, док на послетку није признао то и сам. И пилиће је но свој прилици негде у селу украо, те да с њима лакше уђе и прођс у марош, нарочито на марвеној пијаци међу сточним трговцима оа подебљим кесама, али му намера није испала за руком. «Санда» је родом из Јагодине, где оу му и сада родитељи и родбина. Стар је 20 година, нотмуо и врло лукав.

Т Р А Ж Е С Е Трајка Наумовића, зидара, и Кају, жену Тоше Песаковића, молера, окривљене због крађе, тражи кварт палилулски Управе града Београда. Пронађене ваља спровести иоменутом кварту позивајући ое на Бр. 892. Магдалену Кибац, служавку тражи Управа града Београда, актом Бр. 278 3. Она је отара 14 година, добро развијена, те изгледа да је старија, црномањаста, округла лица, има бедегу између обрва. У случају проналаска ваља известити Управу града Београда, позивајући ое на горњи њен акт. Петра Мишића, из Бреотова, тражи начелник среза пољаничког. Петар је пре 1 године отишао у печалбу по Србији, па се од тада никако није јавио да је жив. Он је стар 19 година, средњег раста, црномањаст, у лицу роав. Пронађенога ваља упутити начелнику ср. пољаничког с позивом на Бр. 305.

Штамла ^раљ. Срп. Државна Штампарија уредник, ГХушаи 3). ЈЈлимпић

ЕО ЈЕ ОВО ? У Бихаћу, у Босни притворено је ово лице абог разбојништва и преваре. Оно је изјавило да ое зове „Јово Бошковић, 1 ' и да је син пок. Стеве Бошковића, из Ћуприје, и да је по занату отолар.

По извешћу, које је Управа гр. Београда добила од општине ћупријске, ово лице није отуд, те му је навод лажан. С тога, а на молбу иотражног оудије у Бихаћу, износимо Фотографију овог лица и позивамо све општинске и полицијске власти да јаве Управи града Београда шта знају о њему, а и приватна дица моле се да то исто ураде. УБр. 3393.

П О Т Е Р Е Драгутин Миловановић , келнер, извршио је крађу одела у Шапцу, иа је некуда побегао. Он је родом из Ужица, отар 23 год., црномањаст, обичног раста. Препоручује ое свима полицијоким и општинским влаотима, да за Драгутином живо трагају и у случају проналаска стражарно га уиуте начелству округа подринског с позивом на Бр. 19691 од пр. год. Милутин Н., звани „Врља", извршио је опасну крађу у Крушевцу, па је побегао. Он је стар 1 7 година, висок, без особених знакова. Препоручује ое свима полицијским и општинским властима, да за крадљивцем живо трагају и у случају проналаска стражарно га упуте начелнику округа крушевачког о позивом на депешу Бр. 1003. Нисбет — Хуго — Роланд Сикстен, трговачки агент из Штокхолма, стар 30 год., повисок, дежмекаст, плав , лица округла, проневерио је 99239 круна и побегао. На случај проналаска треба га притворити и о томе одмах известити Управу града Београда. Јован 'Радосављевић, Циганин, коритар, родом из Наупара, извршио је превару у Ћићевцу, па је побегао. Начелник ореза рамокога, депешом Бр. 970 моли за најживље тражење одбеглога варалице.