Policijski glasnik

СТРАНА 208 ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСИИК БРОЈ 24

Штамгм Краљ, Срп Државна Штампарија ургдник, пџшан Јђ. ИлимПић

„Каленичке бозаџије", отад оа два сина познати под тим именом , бозаџије из Врање, на преваран начин одволи оу из Леоковца Даницу, петнаестогодишњу кћер Симо Здравковића, надничара из Леоковца, у намери да је продаду. Даннца је илава, риђе косе, црних очију, оредњег стаоа, у одеду цицаном, оа шамијом на глави. Нека све власти, нарочито погравичне, вајвећу пажњу обрате на њих и у случају провалаока известе начелника среза лесковачкога с позивом на депешу Бр. 1 1909. Крађа стоке. — Ноћу између 27. и 28. пр. м-ца украдени су са пашњака Милана Крстића, из Борка, један коњ и једна кобила, од којих је коњ длаке доратасте, матор 4 године, прекусог репа, а кобила длаке вране, матора 6 до 7 година, — Депеша начелпика среза посавоког округа београдоког Бр. 6 562.

2. т. м-ца украден је коњ Отојану Кротићу из Врмче; коњ је матор 3 године , длаке доратаоте, цветаст, у десну задњу ногу чарапаот, без других роваша — Депеша начелника среза бањског Бр. 7 496.

и мало иовијен унутра. На истој руци има белегу од посекотине у облику знака множења, величине 1|1 с.м. на првом зглобу кажипрота. На себи је имао обичан сељачки гуњ, огганке, гаће и кошуљу. Препоручујо ое овима иолицијским и општинским влаотпма, да за одбеглим Добросавом најживље трагају и нронађеног уиуте отражарно управи државног сточарског завода у Добричеву с позивом на депошу Бр. 2577.

СКРЕЂ.Е СЕ ПАЖЊА Решењем Управе града Београда од 6. тек. м-ца Бр. 20172 протерани оу на овагда у А-

кришом прешао, треба га казнити за то и понова натраг протерати, Код начелника среза бањског налази се један краден коњ. длаке ђогатаоте, непочишћен, стар 2 године, ва челу мало цветаст. Ако би ко знао сопственика, или ма шга што би ишло у кориот истраге по делу ове крађе, нека извеоти поменутог начелника с позивом на денешу Бр. 7 418.

Милан Црвенковић, тежак из Паштрића, 1 5. пр. м-ца отишао је од куће у овет, али га иородица тражи. Милан је стар 6 0 год., црномањаст, оед, средњег раста, у сељачком оделу.

Преко ноћ 28. пр. м-ца украдена је оа пашњака једна крава Ивку Бабићу, из Љутица; крава је жућкаоте длаке, матора 6 година, отеона. — Депеша начелника среза тамнавскога Бр. 6763. Препоручује се свима полицијским и општинским влаотима, да за крадљивцима и покрађама трагају и о резултату извеоте поменуте начелнике , позивајући се на горње њихове депеше. Добросав Бојић, осуђеник београдског казненог завода, који је био на раду у осуђеничкој перионици у ади код Ћуприје, на дан 5. т. м-ца побегао је са лаким оковима на ногама. Добросав је родом из Брзоходе у срезу моравском округа пожаревачког, осуђиван је једном на 2 године затвора због опаоне крађе, а сада је био на петогодишњој осуди (такође због опасне крађе), са које би имао да буде

уотро-Угарску Сима Бирђан, бив. трамвајски кондуктер, и жена му Милк а, који су пресудом првост. суда за варош Београд од 15. маја 1904. год. Бр. 1 4578. били осуђени први на

Окреће се пажња полиц. влаотима на Милана, а и приватни се моле, ако би што сазнали о њему, да јаве то начелнику среза колубарског округа ваљевског с позивом на Бр. 6175.

јабланичког, депешом Бр. 6786, моли ове полицијске влаоти, да потраже Оанду и пронађену њему упуте. Лазар Аћимовић, предоедник општине рогачке у срезу космајском, између 30. и 3 1. пр. м-ца отишао је незнано куда. Суд општине рогачке сумња да није Лазар учинио какве злоупотребе и побегао у Бугарску или је отишао да се убије. Лазар је отар 55 година, оувоњав, у лицу рошав, има малу смеђу брадицу, висок је, плавих очију, од одела је имао гуњ и чакшире од шајка, на глави црн. мек шешир, на ногама опанке. При себи има револвер од шеот метака. Нека га све по.шцијске и оиштинске власти потраже у овојим домашајима и о резултату известе начелника среза космајоког о позивом на Бр. 10.320 — АБр. 6 43. Шандора Недића, зидарског радника из Београда, који одговара за извесно кривично дело, тражи кварт палилулски управе града Београда. Пронађеног ваља упутити поменутом кварту, позивајући се на акт Бр. 72 49.

пуштен тек 12. Фебруара 1909 год. Он је отар 27 година, омалена раота, обичне развијенооти, сувоњава лица, жућкасто - плавих очију , риђе косе и бркова, браду брија. Од особених знакова има на левој руци белегу од ране дуж целог малог прста и његовог корена; од те ране мали је ирст у последњем зглобу укочен

две године робије, а друга на шест меоеци затвора због арављења и аротурања лажног новца. Бирђан је у опште познат као човек који се овим послом бави , те му оа тога не треба никако дозволити повратак у Србију, а ако би