Policijski glasnik

БРОЈ 35.

У БЕОГРАДУ НЕДВЉА 27. АВГУСТА 1906.

ГОДИНА II.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК СЛУЖБЕНИ ЛИСТ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ДЕЛА

„ПодИИИЈСКИ ГЛАСНИК," излази једалпут, а ирема потрсби и више пута недељио. Претплата се полаже у напред, и то најмање за пола године код спију полнцнјских власти и износи: 20 динара на годииу за државна и општинска надлештва, а за све друге претплатнике у опште 12 динара годишње За иностранстпо: годишње 24, нолугодишње 12 динара у злату. Поједини бројеви „Иолицијског Гласника" не продају се. Рукописи се не ираћају

СЛУЖБЕНИ ДЕО

Указом Његовога Величанства 1{раља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 34. закона о иословном реду у Државном Савету, одоорено је решење Државног Савета од 4. августа 1906. године Бр. 4438, донето на основу тач. 9. члана 144. Устава земаљског, које гласи : да се Јосиф Пич, чиновник железничке Дирекције, родом из Кутне Горе и аустриски поданик, по молби својој прими у српско поданство заједно са својом женом Ленком и малолетном децом Мартом, Јосифом и Анком, изузетно од § 44. грађ. закона, пошто је поднео уредан огпуст из свог досадањег аоданства. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 14. августа 1906. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 34. закона о пословнол! реду у Државном Савету, одобрено је решење Државног Савета од 4. августа 1906. године Бр. 4643, донето на основу тачке 9. члана 144. Устава земаљског, које гласи: да се Алекса Јовановић, професор, родом из села Елефуа у Маћедонији у Турској и подавик исте државе, по молби својој прими у српско поданство, изузетно од § 44. грађанског закона. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 14. августа 1906. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 34. закона о пословном реду у Државном Савету, одобрено је решење Државног Савета од 4. августа 1906. године Бр. 4532, донето на основу тачке 9. члана 144. Устава земаљског, које гласи: да се Сима Ђукановић, учитељ у Кобиљу, родом из Броћанца у П,Р Н0 Ј Гори

и поданик исте државе, по молби својој прими у < рпско поданство заједно са женом Лепосавом изузетно од § 44. грађанског закона, пошто је поднео уредан отпуст рз досадањег поданства. Из канцеларнје Министарства унутрашњих дела, 14. августа 1906. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 34. закона о пословном реду у Државном Савету. одобрено је решење Државног Савета од 4. августа 1906. године Бр. 4950, донето на основу тачке 9. члана 144. Устава земаљског, које гласи: да се Владимир Вијатовић, лекарски помоћник при лозничкој болници, родом из Вршца у Аустро-Угарској но поданик бугарски, по молби св јој прими у српско поданство, изузетно од §. 44. грађ. закона. Из канцеларије Министарства унутраглњих дела. 14. августа 1906. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 34. закона о пословном реду у Државном Савету, одобрено је решење Државног Савета од 4. августа 1906. годино Бр. 4532, донето на основу тачке 9. члана 144. Устава земаљског, које гласи: да се Вукашин Шапонић—Илић, бакалин из Чачка., родом из села Комарана у Старој Србији у Турској и поданик исте државе, по својој молби прими у српско поданство изузетно од § 44. грађ. закона. Из канцеларије Министарства унутрашњихдела, 14. августа 1906. г. у Београду.

Указом Његовога Величансгва Краља Петра I., на предлог Министра унуграшњих дела, а на основу члана 34. закона о нословном реду у Државном Савету, одобрено је решење Државног Савета од

4. августа 1906. године Бр. 4661, донето на основу тачке 9. члана 144. Устава земаљског, које гласи: да се Спасоје Ј. Илић, учитељ из Д. Милановца, родом из Призрена у Турској и поданик исте државе по молби својој прими у српско поданство заједно са Женом Маријом, малолетном децом Добрилом, Лепосавом и Душаном и матером Настом Илић, удовом изузетно од § 44. грађанског закона. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 14. августа 1906. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 34. закона о пословном реду у Државном Савету, одобрено је решење Државног Савета од 4. августа 1906. године Бр. 4951, донето на основу тачке 9. члана 144. Устава земаљског, које гласи: да се Константин Цимопулос, раденик и стручњак при магацинима дувана из Ниша, родом из места Балије у Турској и поданик исте државе, по молби својој прими у српско поданство, изузетно од § 44. грађ. закона. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 14. августа 1906. г. у Београду.

СТРУЧНИ ДЕО

ПРАВНИЧКЕ РЕ<МЕКСИЈЕ

(наставак) Н1то се тиче питања о кривици оптужених за друго дело, за дело убиства гјок . Илије, поротни је суд нашао да је учинилац тога дела само опт. Лазар, у чему га уверава признање оптуженог Лазара како код иследне полиц. власти, тако и код суда на данашњем претресу, јер се исто признање и у погледу тога дела потпуно слаже са свима ислеђеним околно-